Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Επιταγή ποσού 3.000 ευρώ για την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Δίου-Ολύμπου παρέδωσε ο κ. Διονύσης Πασχάλης πρόεδρος του ομωνύμου ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο γραφείο του δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου.


ΕΝΟΨΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Φ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ» ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
* ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3.000 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ.
* Ο κ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΡΙΣΗΣ.
 

  Επιταγή ποσού 3.000 ευρώ για την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Δίου-Ολύμπου παρέδωσε ο κ. Διονύσης Πασχάλης πρόεδρος του ομωνύμου ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο γραφείο του δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου

Η επιταγή παραδόθηκε στην πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης, δημοτική σύμβουλο Σοφία Ζουρζούρα, για τις ανάγκες λειτουργίας του παραδοσιακού αρχοντικού «Γκουντέλια» στο Λιτόχωρο, όπου εδρεύουν τα γραφεία της κοινωφελούς επιχείρησης αλλά λίαν προσεχώς θα είναι και εκθεσιακός εικαστικός χώρος του δήμου. 
Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά δόθηκαν υπό μορφή χορηγίας με αφορμή την τελετή εγκαινίων που θα γίνει το επόμενο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012στο αρχοντικό, εκεί δηλαδή όπου θα φιλοξενείται μόνιμα πλέον η έκθεση 125 πινάκων του διεθνούς φήμης Λιτοχωρίτη (εκ μητρός) Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τον κ. Διονύση Πασχάλη καθώς και έναν συνεργάτη του τους υποδέχθηκαν στον δήμο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κωτούλης αλλά και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Σοφία Ζουρζούρα.
Ο κ. Πασχάλης, επιτυχημένος επιχειρηματίας που κατάγεται από την Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο γραφείο του δημάρχου δήλωσε ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της χώρας, του δήμου αλλά και της Πιερίας, είναι ανάγκη να προσφέρουν στην κοινωνία όσοι έχουν οικονομική άνεση προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη και ευρύτερα ο τόπος.
Τόνισε ότι γνωρίζει κάποια από τα προβλήματα του δήμου Δίου-Ολύμπου, γνωρίζει το έργο που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή αλλά και τον τιτάνιο αγώνα που γίνεται για να μην καταρρεύσει ο δήμος, γι αυτό και είναι διατεθειμένος να στηρίξει τις προσπάθειες του δημάρχου και των συνεργατών του.
Μάλιστα, ανακοίνωσε στον κ. Παπαθανασίου ότι προσεχώς θα στηρίξει έμπρακτα τον δήμο στις πλέον ουσιώδεις ανάγκες του προς χάριν των δημοτών ενώ θα προβεί και σε μια σειρά ενεργειών προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Αναλυτικά οι ενέργειες τις οποίες έχει δρομολογήσει ή στις οποίες προτίθεται να προβεί ο κ. Πασχάλης αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για την επιταγή των 3.000 ευρώ, για τις ενέργειες που ήδη έχει δρομολογήσει αλλά και για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει υπέρ του δήμου και υπέρ των δημοτών. Ανέφερε, επίσης, ότι εδώ και κάμποσους μήνες άκουγε από κατοίκους της περιοχής κάποια πολύ καλά λόγια για το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» και για τη βοήθεια που προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες. Γι αυτό, ο δήμαρχος τον συνεχάρη ευχόμενος να βρεθούν κι άλλοι μιμητές τέτοιων καλών έργων.
Ο κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Απαντώντας στις φιλοφρονήσεις του δημάρχου ο κ. Διονύσης Πασχάλης, μεταξύ των άλλων που είπε, ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες υπέρ δημοτών και υπέρ του δήμου δεν γίνονται για να ακούσει συγχαρητήρια. Υποστήριξε ότι σκοπός του είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης, αλλά και η βοήθεια προς τον δήμο σε μια περίοδο τραγική. Σημείωσε δε ότι η αγάπη του για τον τόπο του και για τους συνανθρώπους του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για προσφορά.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ.ΚΩΤΟΥΛΗΣ
Τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Πασχάλη εξέφρασαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίουΓιώργος Κωτούλης, επειδή, όπως είπαν, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο της χώρας και του δήμου, η βοήθειά του είναι πολύ θετική και αποτελεσματική.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΔΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ
Τέλος, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Δίου-Ολύμπου, δημοτική σύμβουλος Σοφία Ζουρζούρα, μετά την παραλαβή της επιταγής δήλωσε τα εξής:
«Η δημοτική επιχείρηση δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το «Κοινωφελές Ίδρυμα Διονύσης Πασχάλης» για την προσφορά του στην επιχείρηση του δήμου προκειμένου να εξοπλίσει και να οργανώσει την πινακοθήκη του δήμου η οποία λειτουργεί στο παραδοσιακό αρχοντικό «Γκουντέλια», στο Λιτόχωρο, όπου είναι και η έδρα της ΔΗΚΕΔΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ίδρυμα Διονύση Πασχάλη» ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας δείχνοντας για άλλη μια φορά την προσφορά του ιδρύματος στις ανάγκες του τόπου.
Ο ίδιος ο κ. Πασχάλης τόνισε ότι όπου χρειαστούμε τη βοήθειά του για τη δημοτική επιχείρηση, θα είναι κοντά μας.
Ευχόμαστε, το παράδειγμά του να μιμηθούν κι άλλοι συμπολίτες μα