Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απλές, ανέξοδες λύσεις που δεν απαιτούν μελέτες και πολλές διατυπώσεις και θα άλλαζαν την πόλη. Αλλά χωρίς μελέτες πως θα κινηθεί η αγορά ε; ..........



Ακούσαμε τον Δήμαρχο μετά τον αγώνα τρεξίματος που έγινε την Κυριακή να μιλάει για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε αν το θέλουμε:
Όλοι οι αθλητές και τα σωματεία έχουν τα γήπεδά τους εκτός από τους Κατερινιώτες δρομείς. Το ταρτάν (δημοτικό στάδιο), η άσφαλτος και οι κυβόλιθοι (Πέλεκας) είναι ότι χειρότερο για τις αρθρώσεις των ποδιών και τους συνδέσμους, των αθλητών που τρέχουν συστηματικά. Κι επειδή οι δρομείς διώκονται με μανία από κάθε είδους χλοοτάπητα (σε όλα τα γήπεδα της πόλης που έχουν χορτάρι) με την δικαιολογία ότι τον καταστρέφουν θα ήθελα να καταθέσω μια πρόταση που με ελάχιστο κόπο και προσπάθεια θα έλυνε ένα χρόνιο πρόβλημα των δρομέων της πόλης μας.
Όπως γνωρίζουμε απέναντι από τον συνοικισμό της Ανδρομάχης υπάρχει μια μεγάλη έκταση χορτολιβαδική αναξιοποίητη που ανήκει από όσο ξέρω στον Στρατό. Γνωρίζω ότι έγιναν στο παρελθόν ενέργειες η έκταση αυτή να περάσει στον Δήμο. Χωρίς να αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και χωρίς καμία μετατροπή της επιφάνειας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεράστια αυτή έκταση για τρέξιμο και για περπάτημα όπως ακριβώς σχεδίασα στην φωτογραφία που σας στέλνω.