Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ. ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ....


Νέος κύκλος καταλήψεων σε σχολεία της Κατερίνης, Καταγγελία της ΕΛΜΕ για αστυνομική παρουσία  

Στο χορό των καταλήψεων των Σχολείων μπαίνουν συνεχώς και νέα σχολικά συγκροτήματα της Κατερίνης, με αιτήματα των μαθητών ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, αλλά και τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων τους.
Παρέμβαση - καταγγελία για την παρουσία των αστυνομικών αλλά και για την εισαγγελική παρέμβαση στις καταλήψεις των μαθητών κάνει και η ΕΛΜΕ Πιερίας με ανακοίνωσή της.
Κατάληψη και στο Μουσικό Σχολείο
Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης τελεί υπό κατάληψη από την Παρασκευή και οι  μαθητές και οι μαθήτριες που έκαναν και πορεία στον πεζόδρομο της πόλης, αγωνίζονται για τα εξής βασικά αιτήματα:
1) Λύση του κτηριακού ζητήματος.
2) Διδακτικό προσωπικό σε μουσικά μαθήματα.
3) Ασφαλτόστρωση προαυλίου χώρου.
4) Επιδιόρθωση της περίφραξης του σχολείου.
5) Φύλαξη / Φύλακας κ.ά.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 15μελές συμβούλιο του Σχολείου "δυστυχώς όμως, σε όλη αυτήν την προσπάθεια βιώσαμε δύσκολες στιγμές και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα από ανθρώπους που περιμέναμε να είναι δίπλα μας σ’ αυτήν την προσπάθεια. Η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και μια μειοψηφία γονέων θεώρησαν σωστό να σταθούν απέναντί μας στην προσπάθεια μας για δικαίωση. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, ότι όχι μόνο δε σεβάστηκαν την προσπάθειά και τα δικαιώματά μας, αποφάσισαν αυταρχικά και μη δημοκρατικά να σταθούν εμπόδιο μας ανοίγοντας με βίαιο τρόπο την κατάληψη. Οι μαθητές όμως αποφάσισαν ομόφωνα πως οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ζητάμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας".
Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας έκαναν την περασμένη Παρασκευή και οι μαθητές του Γυμνασίου Περίστασης με αιτήματα και αυτοί ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου τους.
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Πιερίας για αστυνομική παρουσία και εισαγγελική παρέμβαση
"Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταδικάζει την αστυνομική παρουσία και την εισαγγελική παρέμβαση σε σχολεία των οποίων οι μαθητές βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε κινητοποιήσεις.  Καταδικάζει, επίσης, απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες μεμονωμένων διευθυντών αλλά και γονέων. Στην πρώτη περίπτωση για κλήση της αστυνομίας, στη δεύτερη για καθύβριση και βιαιοπραγία σε βάρος μαθητών. Καταγγέλλουμε, τέλος, την εκ νέου ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών και εισάγει το «μαθητικό ιδιώνυμο»". τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πιερίας και συνεχίζει.
"Οι κινήσεις αυτές, που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν ανήλικους ως επί το πλείστον μαθητές, δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και στην εκπαίδευση. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε γονέα, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, σε αφύπνιση και αγωνιστική εγρήγορση.
Πιο συγκεκριμένα, καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο να αγωνιστεί συλλογικά και περιφρουρημένα για:
Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Ν.2811/2000).
Δημοκρατία και Παιδαγωγική λειτουργία στα σχολεία και στην εκπαίδευση.
 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για θέρμανση και άλλα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Καμία συγχώνευση-κατάργηση ή υποβάθμιση σχολικών μονάδων.
Άμεση οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών, για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες των σχολείων".

via

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ