Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ξεχώρισε το "Ευχές Ερατεινές 2009" από το "ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ" του Κολινδρού


Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη δοκιμή κρασιών Syrah, που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο εστιατόριο Αμβροσία του Hyatt Regency Θεσσαλονίκης
25 ετικέτες κρασιών δοκιμάστηκαν με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας από μια μικτή ομάδα
15 ατόμων που αποτελούνταν από επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και από απλούς καταναλωτές που βαθμολόγησαν προκύπτοντας ένας μέσος όρος.

Τα ελληνικά Syrah -που αποτελούσαν και τον κύριο όγκο των δειγμάτων- δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει οριστικά το απροσδιόριστο ύφος της περασμένης δεκαετίας (’90), εμφανίζοντας πλέον σιγουριά και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο σε δείγματα της Δυτικής όχθης του Βόρειου Ροδανού(Saint-Joseph), παρά σε «monsters» Shiraz της Barossa στην Αυστραλία.
Σκούρα τανικά κρασιά, τα περισσότερα μέτριου+ και γεμάτου σώματος, με αρώματα που ποικίλουν από απαλά αρώματα μαύρων φρούτων, μέχρι δέρματος, σοκολάτας, εσπρέσο και μπαχαρικών.

Την υψηλότερη βαθμολογία (88) απέσπασε το Ευχές Ερατεινές 2009, στην σύνθεση του οποίου συμμετέχει το Syrah, ενώ από μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις την ψηλότερη βαθμολογία απέσπασαν τα all-time classic Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah και το Syrah Τσάνταλη από Ελλάδα και εκτός συνόρων το Santa Ema Syrah από την Χιλή.
Μέσα στα δείγματα και η καινούρια ετικέτα «Μαύρος Λόφος», ένα μονοποικιλιακό Syrah από το Κτήμα Βουρβουκέλη, το οποίο εμφιαλώθηκε για το flight, μιας και συνεχίζει την 22μηνη ωρίμανση του σε δρύινα βαρέλια.
Να ευχαριστήσουμε το  Hyatt Regency για την φιλοξενία του και την άψογη εξυπηρέτηση που μας προσέφερε.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες:



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ