Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μια ευχάριστη έκπληξη αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία ήταν η Τετάτη 21-11-2012 για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας.




Μια ευχάριστη έκπληξη αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία ήταν η Τετάτη 21-11-2012 για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας.
Η συγγραφέας κ. Βούλα Μάστορη αποδεχόμενη την πρόσκληση που της απηύθυναν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια προγράμματος φιλαναγνωσίας, επισκέφθηκε το σχολείο, συζήτησε, απάντησε στις ερωτήσεις τους, έπαιξε μαζί τους, τους μίλησε για τα βιβλία που γράφει αλλά τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας όσον αφορά το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων από τα παιδιά.
Οι μαθητές άκουσαν με ενδιαφέρον τη συγγραφέα, της μίλησαν για τα βιβλία της, με τα οποία ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και πιστεύουμε ότι κέρδισαν πολλά πράγματα.

Η κ. Μάστορη είναι μια καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρίως, αλλά και βιβλίων για νέους και μεγάλους. Με την Παιδική Λογοτεχνία ασχολείται το 1974. Έχει γράψει δεκάδες βιβλία, τα οποία βρίσκονται σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες ενώ αποσπάσματα των βιβλίων της διδάσκονται στα ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει βραβευθεί από πολλούς φορείς για το έργο της.
Μερικά από τα βιβλία της είναι: Τ' αυγουστιάτικο φεγγάρι, Απορίες παιδιών, Πού πήγε το φεγγάρι απόψε; Στα χέρια του μάγου, Μια προσευχή στον Αϊ-Βασίλη, Το αγόρι των μελισσών κ.ά.
Οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί την ευχαριστούν θερμά, όπως ευχαριστούν και το Σύλλογο Γονέων για τη συμμετοχή του και τη συμπαράστασή του σε όλες τις δράσεις του σχολείου.





Aναρτήθηκε από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ