Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Από την τελετή απονομής πτυχίων σε 90 Εθελοντές Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού





   Μέσα σε μία συναισθηματικά, πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης “ΕΚΑΒΗ”, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων σε 90 Εθελοντές Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στην τελετή παρευρέθησαν από πλευράς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και Πρόεδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., κ.κ. Αγαθονίκου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Pεριφερειακού Τμήματος, ο Τομεάρχης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. κ. Ιωάννης Μακρής, η Ολυμπιονίκης και Τομεάρχης Διάδοσης του Ε.Ε.Σ. κ. Βούλα Πατουλίδου, οι Αρχηγοί των Περιφερειακών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, η Πρόεδρος της Eφορείας Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Χρυσούλα Χρυσικού, η Διδάσκουσα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Χρυσούλα Ράπτη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους σχεδόν όλοι οι Εκπρόσωποι και οι Αρχές της Πιερικής κοινωνίας.
Ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου και Πρόεδρου του τοπικού Τμήματος κ.κ. Αγαθονίκου.
Σύντομο Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου.
Μετά από την προβολή Video διάρκειας 10 λεπτών, σχετικό με τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον λόγο πήρε η Τομεάρχης Διάδοσης του Ε.Ε.Σ. κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Τομεάρχης του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., κ. Ιωάννης Μακρής.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία του Εθελοντισμού, ιδίως στη σημερινή πραγματικότητα και εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήριά τους, για την μεγάλη προσφορά του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ..
Εκ μέρους των Εθελοντών μίλησε ο Αρχηγός και Εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Δημήτριος Κατιρτζής. Παρακάλεσε τον πατήρ Βαρνάβα, εκ μέρους όλων των Εθελοντών να μεταφέρει τις Ευχαριστίες, την Αγάπη και τον Σεβασμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος. Αναφέρθηκε στη τεράστια προσφορά των Υπαρχηγών του Τμήματος κ. Ναούμ Οικονόμου και κ. Παναγιώτας Καρυπίδου, αλλά και όλων των Εθελοντών, που όλοι μαζί ενωμένοι αντιμετώπισαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την έναρξη του Τμήματος το 2008 μέχρι σήμερα και που είχαν σχέση με την οργάνωση, την γραφειοκρατία, τον εξοπλισμό, τα αναλώσιμα υλικά, το πετρέλαιο θέρμανσης , κ.λ.π..
Σήμερα η Ομάδα αποτελείται από 135 Εθελοντές, απλά παιδιά της καθημερινότητας, άριστα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι. Έχουν προσφέρει χιλιάδες εθελοντικές ώρες προσφοράς στην Πιερική και όχι μόνο κοινωνία, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλα τα περιστατικά, από τα οποία κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Παροχή Πρώτων Βοηθειών όπου χρειάσθηκε, αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων, εθελοντική αιμοδοσία, δενδροφύτευση, υγειονομικές καλύψεις σε αθλητικά δρώμενα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανεύρεση αγνοουμένων και μεταφορά τους από δύσβατες περιοχές του Ολύμπου και των Πιερίων, μέχρι και την παράδοσή τους στις αρμόδιους Αρχές. Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ορειβατικούς, πολιτιστικούς και ποδοσφαιρικούς συλλόγους, στην ΕΛ.ΑΣ., φροντίδα σε μοναχικά άτομα, κ.λ.π..
Και όλα αυτά πάντοτε σε άριστη συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και κρατικούς φορείς.
Αναφερόμενος προς τους Εθελοντές τόνισε ότι: Ένα πτυχίο δεν σώζει ζωές και ότι η καθημερινή ενημέρωση και επανεκπαίδευση είναι υποχρέωσή τους .
Εκθείασε τον ρόλο των γονέων και των οικογενειών, οι οποίοι ανέθρεψαν τους Εθελοντές και επωμίζονται καθημερινά όλα τα βάρη τους όταν αυτοί βρίσκονται σε αποστολή. Κλείνοντας απευθύνθηκε προς τους Άρχοντες του τόπου λέγοντας: Εμείς κάναμε το χρέος μας και είμαστε εδώ . Περιμένουμε και τη δική σας στήριξη. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε καλύτερα.
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε φορείς και παράγοντες που βοήθησαν τοTμήμα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Βραβεύτηκαν
Ο πρώην Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστου, που με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου προσέφεραν στο Τμήμα έναν επιχειρησιακό Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή.
Ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, που κατά τη διάρκεια της θητείας του, μέσω του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, προσέφερε στο Τμήμα έναν εκπαιδευτικό, έναν επιχειρησιακό Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή και ένα φορείο τύπου Basket.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης, που βοήθησε σημαντικά τους Εθελοντές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας τόσο ηθικά, όσο και υλικά.
Ο κ. Αλέξανδρος Βλαχόπουλος, Διευθυντής της εταιρίας “ΠΡΑΤΤΕΙΝ Α.Ε.”, για την μεγάλη του προσφορά προς το Τμήμα, εξειδικευμένου εξοπλισμού μεγάλης χρηματικής αξίας.
Ο Εκπαιδευτής Τηλεπικοινωνιών του Τομέα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. κ. Σταύρος Δρόσος, ο οποίος όχι μόνο ερχόταν αφιλοκερδώς από την Αθήνα στη Κατερίνη για να εκπαιδεύσει τους Εθελοντές σε θέματα επικοινωνιών, αλλά προσέφερε στο Τμήμα από το υστέρημά του, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τέτοιο ώστε να καταστήσει το Τμήμα αυτόνομο και να εντάξει επίσημα το Τμήμα Κατερίνης στο Ραδιοδύκτιο του Ε.Ε.Σ..
Ο πρώην Υπαρχηγός του Τμήματος κ. Άγγελος Τσαουσίδης, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Τμήματος, για την μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έφυγε και εργάζεται στην Ελληνική Πρεσβεία στις Φιλιππίνες.
Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή των πτυχίων στους Εθελοντές και την εκφώνηση της Ερυθροσταυρικής Υπόσχεσης. Την εκφώνηση της υπόσχεσης έδωσε, Tιμής ‘Eνεκεν, ο Εθελοντής Σαμαρείτης κ. Κωνσταντίνος Τσίπης , ο οποίος έχει και τις περισσότερες ώρες Εθελοντικής Προσφοράς.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ