Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κολινδρός: Ίδρυσαν Εθελοντική Ομάδα για την… ασφάλεια και την κοινωνική προσφορά!



Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί στην επαρχία, με τους κατοίκους του Κολινδρού  να καταγγέλλουν πως μετά την ίδρυση της ομάδας ΔΙΑΣ έχει δοθεί βαρύτητα στην αστυνόμευση μεγάλων αστικών κέντρων, αφήνοντας στο έλεος των κακοποιών τα χωριά.
Οι διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και ιερούς ναούς του Κολινδρού έχουν  προκαλέσει έντονη ανησυχία στους  κατοίκους της περιοχής. Η Δημοτική Κοινότητα και φορείς του Κολινδρού,  θέλοντας να βρεθεί τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του μείζονος προβλήματος αποφάσισαν τη σύσταση μιας εθελοντικής ομάδας δράσης και αλληλεγγύης. Σκοπός αυτής της ομάδας θα είναι η πρόληψη σε ζητήματα  ασφάλειας  περιουσίων των πολιτών από κακόβουλες και παράνομες ενέργειες τρίτων, αλλά και την κοινωνική προσφορά. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για  την προώθηση του θεσμού του εθελοντή πολιτικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Η πρώτη Διοικούσα Επιτροπή
Σε γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού και τη συμμετοχή όλων των φορέων, συγκροτήθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ομάδας  η οποία αποτελείται από τους:
Αργύρη Θεοδώρου – Πρόεδρο
π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο – Αντιπρόεδρο
Αλέκα Κόρακα – Γεν. Γραμματέας
Αντώνη Κύρκο – Ταμίας
Νίκος Καπέρδας – Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Θόδωρος Κανδύλας – Συντονιστής
Θανάσης Μαρκόπουλος – Έφορος υλικού

Στηρίζει την προσπάθεια η Δημοτική Αρχή
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού αγκάλιασε την προσπάθεια της Δημοτικής Κοινότητας και φορέων του Κολινδρού, με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, μιλώντας στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,  συνεχάρη τη Δημοτική Κοινότητα και τους φορείς του Κολινδρού για  την πρωτοβουλία που έλαβαν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας εθελοντικός σύλλογος ο οποίος θα σταθεί αρωγός για να προλαμβάνονται διάφορες καταστάσεις. Σημείωσε δε πως τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων έχουν  εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. «Ευτυχώς, για τη δική μας περιοχή είναι ελαχιστότατα τα κρούσματα που παρακουράζονται ως προς τις κλοπές και άλλες πράξει που άπτονται ή είναι επιλήψιμες ως προς το νόμο». Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού. επεσήμανε   τις προσπάθειες που καταβάλει η αστυνομία, τονίζοντας την έλλειψη προσωπικού  στα δύο αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Αργύρης Θεοδώρου αναφέρθηκε στο αίτημα των κατοίκων για τη σύσταση μιας τέτοιας ομάδας, η οποία θα μεριμνά για την ασφάλεια της περιουσίας των κατοίκων του Κολινδρού, αλλά και τη βοήθεια που θα παρέχει σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. «Η προσπάθειά μας θα είναι εθελοντική. Έχουμε σκοπό ακόμη να κάνουμε  και περιπολίες σε δημόσιους χώρους για να αποτρέψουμε διάφορες κακόβουλες πράξεις. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την αστυνομία, χωρίς να παρεμβαίνουμε στο έργο της. Η Εθελοντική Ομάδα δεν θα έχει το δικαίωμα επέμβασης, αλλά θα προσπαθεί να προλαμβάνει  διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις», είπε ο κ. Θεοδώρου. .



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ