Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ...ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΑΝΕ "ΞΕΦΤΙΛΑ" ΤΗΝ ...ΤΡΟΪΚΑ

Φτου σας ξεφτίλες που τρώτε τρώτε και λογαριασμό δεν δίνετε... Επιτέλους σας "χαστούκισε" Ελληνικό Δικαστήριο
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ  
Για πρώτη φορά το δικαστικό σώμα εξέδωσε παρόμοια απόφαση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η ίδια κοινωνική ομάδα πληρώνει και πάλι τον «λογαριασμό» των νέων μέτρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη περίπτωση που ψηφιστεί το πακέτο τότε στην πρώτη προσφυγή που θα κατατεθεί στα δικαστήρια ο εναγόμενος θα δικαιωθεί και ο νόμος στην πράξη δεν θα ισχύσει. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, κρίθηκε σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.
Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματ

ι
κότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η για πέμπτη συνεχόμενη φορά μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων. Η Ολομέλεια η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος. Με άλλα λόγια, προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.
Ειδικότερα, ομόφωνοι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά. Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα με ισχυρά πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο, και χωρίς ορθή κλιμάκωση.
Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65 έτος.





ΠΗΓΗ: Ομάδα facebook ΣΚΟΠΕΛΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ.....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ