Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις «φωτιά» στους λογαρισμούς της ΔΕΗ από την Πρωτοχρονιά..

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Οι αυξήσεις θα...
τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Παρουσιάζοντας τα στρατηγικά σχέδια της ΔΕΗ στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι:

για κατανάλωση 800 κιλοβατορών η αύξηση θα είναι 10 ευρώ το μήνα
για κατανάλωση 1.400-1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα

Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%.

Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας, από το 2010.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ