Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενώνει φέτος τις δυνάμεις της με Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με δημοσιογράφους, μέλη της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας Παιδιού




 


   Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενώνει φέτος τις δυνάμεις της
με Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με δημοσιογράφους, μέλη τηςΈνωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας Παιδιού.

Η εκδήλωση με σύνθημα «Πίνουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τοπικό κρασί για τη Μέριμνα Παιδιού» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Πιερίας ΠΓΕ, των τοπικών οινοπαραγωγών, που ήδη έχουν κερδίσει πολλούς λάτρεις του είδους και διεθνή βραβεία, μόνο με 2,5 ευρώ, ενισχύοντας τη Μέριμνα Παιδιού. 

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, στην οποία συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και υπεύθυνος Αμπελοοινικών Θεμάτων, κ. Γιώργος Κούκουλης, από τη Μέριμνα Παιδιού ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ Δημήτρης Σολδάτος και  ο Διευθυντής κ. Λάζαρος Κασιάρος, καθώς και οι οινοποιοί της Πιερίας:
  1. Αδάμος Γεώργιος
  2. Γ. Γαρυπίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
  3. Γραμματόσης Ι. και ΣΙΑ
  4. Ε. Τσάνταλης Α.Ε.
  5. Κούρτης Απόστολος
  6. Μάνος Νικόλαος
  7. Οινάμπελος Κολινδρού ΕΠΕ
  8. Παντούλης Ιωάννης
  9. Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος
  10. Χρυσοστόμου Νικόλαος

«Στην Π.Ε.Πιερίας μέλημά μας είναι να προχωρούμε με στοχευμένες ενέργειες στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και στην ανάδειξη των αγαθών που παράγει η Πιερία, ιδιαίτερα σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και ελπίζουμε να συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί με αγάπη και στοργή η Μέριμνα Παιδιού», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στη σπουδαία πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, να διοργανώσει την εκδήλωση για το χαμόγελο των παιδιών, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. Πρόσθεσε, ότι στην άχρωμη καθημερινότητα που ζούμε, με τα προβλήματα που μας κατακλύζουν, τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλουν στη δημιουργία θετικού και ευχάριστου κλίματος. Ο κ.Τσιμήτρης εξήρε το έργο της Μέριμνας Παιδιού, που -όπως είπε-χρήζει ενίσχυσης και σημείωσε ότι μέσα από την ανάδειξη των τοπικών οίνων της Πιερίας επωφελούνται και οι οινοπαραγωγοί που προβάλουν τη σπουδαία δουλειά τους αλλά και η Μέριμνα Παιδιού που θα ΄΄δυναμώσει΄΄ για να συνεχίσει την προσφορά της και τη φροντίδα της στα παιδιά.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Μέριμνας Παιδιού, κ Δημήτρης Σολδάτος, ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, για τη δράση προώθησης των τοπικών οίνων της Πιερίας την οποία συνδύασε –όπως είπε- ώστε να ωφεληθεί και η Μέριμνα Παιδιού, όσο και τους οινοπαραγωγούς της Πιερίας για την προσφορά τους στη Μέριμνα Παιδιού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, υπογράμμισε πως η υπηρεσία έχει και άλλες κοινωνικές δράσεις όπως είναι η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υλοποιώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και η δωρεάν συλλογή και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, κ. Γιώργος Κουκουλιάτας, επεσήμανε ότι «είναι τιμή μας να συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου σε μια τόσο αξιέπαινη κοινωνική δράση της Π.Ε. Πιερίας και των τοπικών μας οινοποιών για τα παιδιά της Μέριμνας Παιδιού. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειάζεται να ενισχυθεί και να προβληθεί».
  
Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, τόνισε ότι « ως Αντιπεριφέρεια, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη στήριξη και προώθηση του τοπικού οίνου Πιερίας- που παράγεται με κόπο και μεράκι- όσο και κατ΄ επέκταση για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, ώστε να προβληθεί η περιοχή μας και να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερικής Γης».


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ