Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2013 : Παράταση κατάθεσης αιτήσεων για άδειες γεωτρήσεων



 
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (τ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ)

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης Δ.Δίου-Ολύμπου (που εδρεύει στο τ. δημαρχείο Κονταριώτισσας), παρατάθηκε μέχρι τις 15 Μαΐου 2013 η κατάθεση αιτήσεων των ενδιαφερομένων για εξασφάλιση αδειών λειτουργίας υφισταμένων γεωτρήσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι σ’ ολόκληρο τον δήμο είναι περί τις χίλιες. 


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν ή να ζητήσουν υποστήριξη για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης Δ.Δίου-Ολύμπου που λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2351 351 017. Ο αριθμός του φαξ είναι 2351 351 020.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το γραφείο, δεκάδες αγρότες έχουν προσέλθει, έχουν ενημερωθεί και έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Άλλωστε, μετά τις 15 Μαΐου 2013, οπότε και λήγει η ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων, όσοι έχουν λειτουργούσες γεωτρήσεις αλλά δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις για εξασφάλιση αδειών λειτουργίας τους, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Για την έκδοση αδειών γεωτρήσεων που ήδη υπάρχουν αλλά και για νέες γεωτρήσεις, πρέπει να κατατίθενται τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά για την εξασφάλιση της άδειας τους.

Από το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης γίνεται η ενημέρωση των ενδιαφερομένων και η ετοιμασία των φακέλων που στη συνέχεια διαβιβάζονται στη διεύθυνση υδάτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω υπηρεσία είναι αρμόδια, κατά τον νόμο, για να εκδίδει τις άδειες.