Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οι καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα..




Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ για τη διευκόλυνση των πελατών της που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με... έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι εκτιμήσεις είναι πως ξεπερνούν τις 700.000.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τα κοινωνικά τιμολόγια και όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Ζερβός, η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημερώνει ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, η οποία θα βασίζεται στην αξιολόγηση των κοστολογικών στοιχείων της ΔΕΗ και θα αποφασίσει, με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ