Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με θέμα την παύση λειτουργίας του Δημόσιου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) στην Κατερίνη







    
   Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με θέμα την παύση λειτουργίας του Δημόσιου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) στην Κατερίνη που προέκυψε από την περασμένη Δευτέρα, διότι το δημόσιο ΚΤΕΟ στερείται πιστοποίησης.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη έγινε δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από επαγγελματίες της Πιερίας, ιδοκτήτες φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων, διότι όπως τόνισε αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται για να περάσουν από έλεγχο τα οχήματά τους να μεταβαίνουν στο δημόσιο ΚΤΕΟ της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάνουν χρόνο και χρήματα και ταυτόχρονα να υφίστανται ζημία και τα εδώ συνεργεία από αυτήν την άσχημη κατάσταση που έχει προκύψει.
Όπως είπε ο πρόεδρος, οχήματα βάρους πάνω από 3.500 τόνους δεν μπορούν να περάσουν από έλεγχο σε ιδιωτικά ΚΤΕΟ βάσει του ισχύοντος νόμου και το ποσό που χρειάζεται το δημόσιο ΚΤΕΟ για να λάβει την πιστοποίηση είναι περίπου 10.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ΚΤΕΟ της Πιερίας.
Ο κ. Χατζηχροστοδούλου απηύθυνε έκκληση στον νέο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα να δώσει άμεσα λύση, διότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τα φορτηγά, τις νταλίκες και τα λεωφορεία είναι μεγάλο και παράλληλα υφίσταται σημαντική οικονομική ζημιά η Πιερία.
Επίσης σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να μπορεί να γίνεται εκεί έλεγχος και σε οχήματα πάνω από 3.500 τόνους, κάτι που προς το παρόν δεν επιτρέπεται. Είναι επιτακτική ανάγκη είπε να βρεθεί αμέσως λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.



Aναρτήθηκε από ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ