Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Από Αστικά με ...καρτερία - Επιστολή προς το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη



 
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
   
     Σας εύχομαι καλή χρονιά, το αυτό επιθυμώ και δι’ ημάς (για να αντιστρέψω την παλιά ευχή των επιστολών, που ευχόμασταν για τους άλλους [δι’ υμάς], τώρα εύχομαι για μας), γιατί όπως θα διαπιστώνατε και μόνος σας, αν κάνατε τον κόπο να περάσετε κι απ’ τη γειτονιά μας, τα Αστικά, θα αντικρύζατε αυτές τις εικόνες, που δε σας τιμούν ως δημοτική αρχή! Εμείς βέβαια τις έχουμε συνηθίσει, γιατί τις βλέπουμε εδώ και τέσσερις τουλάχιστο μήνες και δεν ξέρω μήπως μας κακοφανεί, αν κάποτε αποφασίσετε να ολοκληρώσετε τα έργα που αφήσατε στη μέση! Και μη μας βρείτε τίποτα δικαιολογίες ότι σταμάτησε η χρηματοδότηση λόγω κρίσης κι άλλα τέτοια σχετικά, γιατί θα σας πω ότι εμείς θα ήμασταν ευχαριστημένοι με δρόμους χωρίς λακκούβες και πεζοδρόμια αρκετά ώστε να περπατούν οι πεζοί με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να χτυπηθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα. 
 

Αν δεν έφταναν τα χρήματα, δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει το έργο. Αυτό ξέρω εγώ ότι κάνει κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του, αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουν και οι κάθε μορφής κυβερνώντες.
Όσο δε για το αν είναι λειτουργικοί οι δρόμοι, όπως έχουν διαμορφωθεί σε κάποιους παραπάνω δρόμους; Καλύτερα να ρωτήσετε τις μανάδες, που θέλουν να βγάλουν βόλτα τα παιδιά τους με τα καροτσάκια ή άτομα με αναπηρία ή κάποιον τυφλό, αν μπορεί εύκολα να φτάσει στην πλατεία! Αν δε σας βρίσουν, σημαίνει ότι είναι πολύ ευγενικοί, διότι ορισμένοι ‘’λεβέντες’’ παρκάρουν όπως τους βολεύει οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, που δεν μπορεί να περάσει ούτε… ακροβάτης, όχι άνθρωπος και δη με ειδικές ανάγκες! Αλλά απ’ τη στιγμή που η δημοτική αστυνομία (το είπαμε κι άλλη φορά) είναι να γράφει κάποια αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα γύρω στην πλατεία και δεν έχει φαίνεται άλλες εντολές, λογικό είναι να παρατηρούνται αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες και οι παρανομούντες όχι μόνο να μη συνετίζονται, αλλά να σε προκαλούν κι από πάνω, όταν τους υπενθυμίζεις το αυτονόητο!
Τι άλλο να πω κ. Δήμαρχε! Έχω απογοητευθεί! Δε θα επανέλθω, γιατί φοβάμαι ότι φωνάζω σε ώτα μη ακουόντων!
Σας χαιρετώ κι εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος για όλους μας!
                                                                 Δημοσθένης Μπαρέκας
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα να αναγκάζατε τους ιδιοκτήτες των σκύλων, όταν τους κάνουν βόλτα να κάνουν το ψιλό τους και το χοντρό τους, να έχουν μαζί τους σκουπάκι, φαρασάκι και κουβαδάκι. Όποιος δεν έχει μαζί του, να του επιβάλλεται πρόστιμο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τα κόπρανά τους στην αυλή και στην πόρτα μας!