Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο Γ.Κωτούλης και πάλι πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΘ.ΜΠΑΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο Δ. ΧΑΤΖΗΣ
 
Στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου, και μάλιστα με ορισμένους ψήφους και της μειοψηφίας, επανεκλέχτηκε ο Γιώργος Κωτούλης, για την περίοδο 2013 – 2014. 

Επίσης, νέα σύνθεση έχουν από χθες και οι επιτροπές που προβλέπονται από το σχέδιο «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής, μετά τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν. 
Την εκλογική διαδικασία για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησε, ως προεδρεύουσα, η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος,Σοφία Ζουρζούρα, με τη βοήθεια του δημάρχου Γ.Παπαθανασίου, της διευθύντριας Ελένης Σοφιανίδου και του υπαλλήλου της γραμματείας του προεδρείου του Δ.Σ. Δημήτρη Μπατζικώστα.
Οι άλλες δυο διαδικασίες έγιναν, χωρίς την προεδρεύουσα, αλλά με πρόεδρο τον νέο πρόεδρο Γ.Κωτούλη και με τη συμμετοχή του νέου αντιπροέδρου του Δ.Σ. Θανάση Μπατζικώστα (από τη μειοψηφία) και του γραμματέα Δημήτρη Χατζή (επίσης από τη μειοψηφία), αλλά και με τη βοήθεια τωνΓ.ΠαπαθανασίουΕ. Σοφιανίδου και Δ. Μπατζικώστα.
Προηγήθηκε κοπή της πίτας που συνοδεύτηκε από ευχές του δημάρχουΓ.Παπαθανασίου, αλλά και από ευχές της προεδρεύουσας Σ.Ζουρζούρα. Το φλουρί βρήκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Παπαδημητρίου.
Ακολούθησε η εκλογή του Γ.Κωτούλη με 14 ψήφους από την πλειοψηφία και 6 από τη μειοψηφία, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, αλλά και η εκλογή του προεδρείου επίσης με ψήφους της πλειοψηφίας και μερίδας της μειοψηφίας, δηλαδή του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Θανάση Μπατζικώστα με 22 ψήφους και του γραμματέα Δημήτρη Χατζή, επίσης με 22 ψήφους.
Μετά την εκλογή του προέδρου ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι νέα πρόεδρος στη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου είναι, με βάση τον νόμο, η πρώτη σε ψήφους σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας, Γαρυφαλλιά Ζησκάτα.
Επιπλέον, ο κ. Παπαθανασίου προέβη και σε ανακοινώσεις που αφορούν στη σύλληψη κάποιων διαρρηκτών στη Νότια Πιερία που είχαν κλέψει χρήματα από δημοτικές υπηρεσίες στην Κονταριώτισσα και τη Λεπτοκαρυά.
Στη συνέχεια, εκλέχτηκαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι ΚρεμέτηςΠαπαδημητρίουΤζίκαςΧατζήςΖτάνης και Τσιφοδήμος. Επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής θα είναι, εκ του νόμου, ο αντιδήμαρχοςΠέτρος Κιάφας.
Μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής εκλέχτηκαν οι ΒροχαρίδηςΕλευθερίου,ΖέρβαΝούλαΚαλαϊτζής και Λαμπονίκος. Επικεφαλής της επιτροπής ποιότητας ζωής θα είναι, εκ του νόμου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης.