Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελίες τουριστών στο ΒΒC...




Κακοποιήθηκαν από Έλληνες αστυνομικούς...
Η ελληνική αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους στα χαρτιά των ξένων στη...
χώρα μας, στην προσπάθειά της να πατάξει τη παράνομη μετανάστευση.
Ωστόσο, υπήρξαν και τουρίστες, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του BBC, που... έπεσαν θύματα του υπερβάλλοντος ζήλου των ελληνικών αρχών, δύο μάλιστα εξ αυτών κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

«Τουρίστες συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία ως παράνομοι μετανάστες» είναι ο τίτλος. Το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει στο σχετικό άρθρο του, το οποίο- όπως επισημαίνει - είναι σήμερα το δημοφιλέστερο στο BBC, μαρτυρίες τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας κι αντιμετωπίστηκαν ως παράνομοι μετανάστες από τις ελληνικές αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Κορεάτη Χιουν Γιανγκ Γιουνγκ , όπως αναφέρει το δίκτυο. Όταν ένας άντρας που μιλούσε την ελληνική γλώσσα τον σταμάτησε σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών, αυτός τον αγνόησε. Εν συνεχεία τον σταμάτησε ένας άντρας με στολή και του ζήτησε να του δείξει τα χαρτιά του, όμως ο Κορεάτης τουρίστας συνέχισε να μην του δίνει σημασία.

Για τον Γιουνγκ που έκανε τον γύρο του κόσμου, η Ελλάδα ήταν ο 16τος σταθμός. Μάλιστα, τον είχαν προειδοποιήσει για κάποια άτομα στη χώρα μας που φορούν ψεύτικες στολές για να αποσπάσουν χρήματα από τους περαστικούς. Όταν λοιπόν του ζητήθηκε να δείξει το διαβατήριό του και εκείνος ζήτησε από τον άντρα να του δείξει την αστυνομική ταυτότητά του, εκείνος του απάντησε με μία γροθιά στο πρόσωπο, γράφει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο.

To ΒΒC επισημαίνει πως δεν αντιμετωπίζονται μόνο οι τουρίστες ως παράνομοι μετανάστες αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου. Και αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση του Ινδού ακαδημαϊκού, Σαιλέντρα Κουμάρ Ράι, ο οποίος συνελήφθη έξω από το κτίριο ελληνικού Πανεπιστημίου όπου εργαζόταν ως επισκέπτης καθηγητής. Όταν έκανε διάλειμμα για φαγητό, ξέχασε να πάρει μαζί το διαβατήριό του και η ελληνική αστυνομία τον πέρασε για Πακιστανό .

«Προσπάθησε να εξηγήσω στους αστυνομικούς πως είμαι από την Ινδία αλλά επειδή δεν ήξεραν αγγλικά, δεν καταλάβαιναν αυτά που τους έλεγα», υποστήριξε ο Ινδός καθηγητής στο BBC. «Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα», αναφέρει το δίκτυο.