Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του 4ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ «ΔΙΟΝ»


 
  Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την μεγάλη αθλητική γιορτή
 
  Την πεποίθησή τους ότι και φέτος ο Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» θα διεξαχθεί (την Κυριακή 3 Μαρτίου), υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν οι διοργανωτές στην καθιερωμένη επίσημη παρουσίαση του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Κύπρο, με την υποστήριξη 300 περίπου εθελοντών, θα λάβουν μέρος στην κυρίως, στην περιπατητική διαδρομή «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ» και στον αγώνα για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης, ενώ τον Δήμο Δίου - Ολύμπου ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Ζουρζούρα , Μαρία Τσιμήτρη.
Παρόντες ήταν επίσης, μέλη του Δ.Σ. του «ΖΕΥΣ», εκπρόσωποι των εθελοντών, των αθλητών και των συλλόγων, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα τον σημαντικό αυτό αγώνα.
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 
  «Εκατοντάδες εθελοντές, συνεργάτες,, δεκάδες σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, οι χορηγοί μας και τα Μ.Μ.Ε. κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε ο Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, καθώς είναι κοινά αποδεκτό πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο θεσμό στον τομέα του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία. Προσκαλώ όλους τους Πιεριείς να έρθουν στο Δίον και να γίνουμε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής», σημείωσεο Πρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ

«Θερμά συγχαρητήρια στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» που οραματίστηκε και υλοποιεί σε συνεργασία με τον Δήμο μας, τη σημαντική αθλητική γιορτή του Δίου, της Πιερίας, της Μακεδονίας. Στους αθλητές , τους εθελοντές και τους θεατές που με τη συμμετοχή τους γίνονται κοινωνοί των διαχρονικών αξιών, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι» τόνισε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου.


ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Τσιμήτρη επισήμανε από την πλευρά της: «Ο Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» πέρα από τους ιστορικούς συμβολισμούς αποτελεί μια διοργάνωση που μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά στην προβολή μιας νέας, σύγχρονης ταυτότητας της περιοχής μας».


ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Δήμος μας συνδιοργανώνει ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της Πιερίας, το οποίο έχει αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια. Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου «Δίον» διαφημίζει τον αθλητισμό, το Δήμο και την ιστορία μας και είναι γι’ αυτούς τους λόγους μία διοργάνωση που, πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζουμε» υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 28η Φεβρουαρίου 2013. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την αποστολή email στοapsd.zeus@gmail.com ή με fax στο 2351091493 υπόψη Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.
Παρακαλούμε θερμά αθλητές που δεν θα τρέξουν να μην δηλώσουν συμμετοχή.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ ‘’ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’
Ο αγώνας θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Θα κατευθυνθεί προς τους πρόποδες του Ολύμπου και τα πρώτα 5 χλμ είναι σχετικά ανηφορικά με 5% κλίση, οι δρομείς καλούνται να επιστρέψουν από το ίδιο δρόμο οπότε στα τελευταία χλμ συναντούν κατηφόρα. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρξει στο 5ο χλμ. Ώρα έναρξης 10:40
Ο περιπατητικός αγώνας των 10 χλμ γίνεται στην μνήμη του μέλους του Συλλόγου μας Σωτήριου Ζγιάλτου και η συμμετοχή του σε αυτόν είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλιο.
Πληροφορίες συμμετοχής για τον περιπατητικό αγώνα θα σας δίνει το μέλος του συλλόγου μας κος Παντελής Τσιριπίδης.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να δίνονται στον ίδιο τηλεφωνικά6977445022 ή με την αποστολή mail στο tsiripidis@gmail.com
Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν θα γίνουν άλλες βραβεύσεις νικητών. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Παιδικός Αγώνας Γυμνασίου ώρα έναρξης 10.00
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού ώρα έναρξης 10.05
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.