Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ)



ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο.Πιερίας

Ο δικαιολογημένος ξεσηκωμός του λαού της Πιερίας, για την μη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Αιγινίου και στους παράπλευρους δρόμους της Νότιας Πιερίας πρέπει να αποτελέσει κρίκος της συνολικότερης λαϊκής πάλης ώστε ο αγώνας που διεξάγεται να πάρει εκείνα τα κινηματικά χαρακτηριστικά αμφισβήτησης, σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που παραδίδει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι ιδιωτικές εταιρίες όπως η «Αιγαίον Α.Ε.» που τους παραδόθηκαν για 35 χρόνια οι δρόμοι για εκμετάλλευση, πολιτική επιλογή που εφαρμόστηκε μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών αρτηριών που ψήφισαν στην Ελληνική βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ το 2007. Η πολιτική αυτή έχει στρατηγικό χαρακτήρα, είναι πολιτική συνειδητή, ταξική, είναι η πολιτική της Ε.Ε. και αντιστοιχίζεται με τις επιδιώξεις και ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος. 
Το ζήτημα των διοδίων, είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και είναι τμήμα του συνολικότερου πολέμου που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά-λαϊκά-κοινωνικά δικαιώματα οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η Ε.Ε. μαζί με το Δ.Ν.Τ, τα κόμματα τους (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) μαζί με τις πιρουέτες τους, που στοχεύουν στην υπονόμευση του βιοτικού λαϊκού επιπέδου μέσα από την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης και την αφαίρεση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις που διεξάγονται στον νομό μας ενάντια στην λειτουργία των διοδίων, πρέπει να γίνουν πραγματικά λαϊκή υπόθεση και να μην χειραγωγηθούν από εκείνους που προσβλέπουν πολιτικά οφέλη με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές. Να ξεσκεπαστούν εκείνοι που ενώ τώρα κάτω από την λαϊκή αγανάκτηση φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τα διόδια, ψήφιζαν με τα χέρια τους τις συμβάσεις παραχώρησης και άλλοι στήριζαν με την ψυχή τους την πολιτική παράδοση των δρόμων στα μονοπωλιακά συγκροτήματα, στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι η πολιορκία της χώρας από τα διόδια που στην λογική της ανταποδοτικότητας καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώνει ξανά και ξανά για την «ελεύθερη» μετακίνηση του, για την χρήση των δρόμων.
Με συνέπεια οι κομμουνιστές δίνουν την μάχη μαζί με όλο το λαό ενάντια στα διόδια μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, από τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, από τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις (ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΣΑΣΠ) , παλεύουν για την οργάνωση ενός λαϊκού κινήματος που θα έχει αντοχή, διάρκεια, δεν θα απογοητεύει και θα κλιμακώνει τον αγώνας βάζοντας στο επίκεντρο την πολιτική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε.. Με καθαρές κουβέντες και σταράτα λόγια οι κομμουνιστές ξεσκεπάζουν πολιτικά εκείνους που έχουν την ευθύνη και στηρίζουν στρατηγικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος, της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος και νίκη στις σημερινές συνθήκες σημαίνει να βάζουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική, να καθυστερούμε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, να τους αποδυναμώνουμε πολιτικά ώστε να χειραφετηθεί ο λαός από την κυρίαρχη ιδεολογία, από τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ξεπερνώντας παράλληλα αριστερούς διαχειριστές και πραιτοριανούς, κινήματα ειδικής αποστολής ενάντια στο οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα όπως είναι η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Τώρα πρέπει να συγκεντρώσουμε λαϊκές δυνάμεις για την μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση, αμφισβητώντας την εξουσία των μονοπωλίων.
Με ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα, μαζικοποιούμε το κίνημα με νέες δυνάμεις, καταδικάζουμε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές και δρόμους που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε αυτή την γραμμή το ΚΚΕ παλεύει και αγωνίζεται και καλεί σε οργάνωση κινήματος αμφισβήτησης, που θα δρα καθημερινά, για την οργάνωση και ταξική συσπείρωση του λαϊκού παράγοντα με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, της εξουσίας του κεφαλαίου, ώστε ο λαός να οργανώσει την δική του εξουσία, να κάνει δική του περιουσία το μόχθο, τον κόπο του, που σήμερα ληστεύεται από τα παράσιτα τους καπιταλιστές.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο.Πιερίας