Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.....


Δεκάδες άνθρωποι στην Κρήτη σέρνονται σε δίκες, επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της τελευταίας διετίας.
 
Οι διώξεις αφορούν συνολικά 54, πλέον, πολίτες, μετά και την πρόσφατη δίωξη της προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, επειδή «τόλμησε» να υπερασπιστεί εργαζόμενη (έγινε μήνυση και στην ίδια) που απολύθηκε, αφού απήργησε και αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού. Με τη μερίδα του λέοντος στην υλοποίηση αυτού του οργουελικού εφιάλτη να κατέχει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, η οποία μέσα στους λίγους (πρόσφατους) μήνες, έχει σχηματίσει δικογραφίες και προχωρά σε ποινικές διώξεις εναντίον τουλάχιστον 37 Χανιωτών που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τα δύο τελευταία χρόνια. 
 
Συγκεκριμένα, οι υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές, αφορούν:
 
- Την πορεία κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στις 29 Ιουνίου του 2011, από πολίτες του κινήματος των Αγανακτισμένων: Για αυτήν, βάσει μιας δικογραφίας-εκτρώματος, διώκονται 8 πολίτες με τη γελοία κατηγορία της απλής συμμετοχής τους στην πορεία. Η δικογραφία συνοδεύεται από υλικό καμερών που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικός κατέθεσε ότι ξεχωρίζει τους οκτώ κληθέντες μεταξύ μιας πορείας 1.000 ατόμων! Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο αστυνομικός αναγνώρισε τους οκτώ μέσα από κάμερες ασφαλείας τραπεζών και ιδιωτικών καταστημάτων ως συμμετέχοντες στην πορεία, και όχι ως συμμετέχοντες στις φθορές γραφείων βουλευτών, που είχαν συντελεστεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
 
- Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την 28η Οκτωβρίου του 2011: Διώκονται 11 άτομα, με τη δικογραφία να στηρίζεται σε δύο καταθέσεις αστυνομικών (ο ένας έχει καταθέσει και στην προηγούμενη υπόθεση) εντελώς πανομοιότυπες, που κατά σύμπτωση αναγνώρισαν και οι δύο τα ίδια 11 άτομα από 500 που, όπως λένε, συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδήλωση και με αποδεικτικό υλικό προκηρύξεις που μοιράστηκαν όχι όμως στη διαδήλωση της 28ης Οκτώβρη 2011, αλλά στη διαδήλωση της 28ης Οκτώβρη 2012. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι διώξεις ασκήθηκαν 15 μήνες μετά τα γεγονότα.
 
- Την κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στο πλαίσιο δράσεων για τη 48ωρη απεργία τον Φλεβάρη του 2012: Ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα, όταν μετά από μια μεγαλειώδη 48ωρη απεργία η πορεία κατέληξε στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων μετατρέποντάς την σε κέντρο αγώνα. Ενδεικτικό του έωλου των κατηγοριών το γεγονός ότι ένας εκ των υπόπτων τότε ήταν αποδεδειγμένα εκτός Χανίων!  
 
- Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 25η Μαρτίου 2012: Τρεις διώξεις πολιτών για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούσε η ΕΛΜΕ μαζί με άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, κοντά στο χώρο της μαθητικής παρέλασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την ημέρα είχαν πραγματοποιηθεί και 62 προσαγωγές πολιτών, αριθμός εξωπραγματικός για τα δεδομένα των Χανίων.
 
Στις παραπάνω διώξεις, προστίθενται άλλες 5 που έγιναν σε αγωνιστές της περιοχής του Αποπηγαδίου, οι οποίοι, στο πλαίσιο του αγώνα του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαμαρτύρονταν για τις παρανομίες της εταιρίας "Αιολική Μουσούρων ΑΕ." (θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής EDF), αφού, όπως έχουν βεβαιώσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή παραβίασε τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους στη διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης (κατασκευάστηκε δρόμος “αεροδρόμιο”), στη θέση και στο μέγεθος των πλατειών για τις α/ν, στις ράμπες ελιγμών.
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η κυνικότητα της διαδικασίας με την οποία οι κρητικές αστυνομικές αρχές ενοχοποιούν τους πολίτες. Έτσι, η αναγνώριση των «δραστών» είναι έργο των ίδιων πάντα αστυνομικών, ενώ η ενοχοποίησή τους στηρίζεται σε «καρμπόν» ένορκες καταθέσεις γεμάτες ψέματα (πολλές φορές αυταπόδεικτα, χάρη στα καταγεγραμμένα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πλάνα των γεγονότων).
 
Με στοιχεία από left.gr