Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΟΚ - ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ, ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ


πλοία ναυάγιο Μεσσηνία Μεθώνη Σε τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης, αφού πριν από λίγο ανασύρθηκαν 2 σοροί από τους 10 Σύριους ναυτικούς που ήταν αγνοούμενοι.
Δυο φορτηγά πλοία με ξένη σημαία, συγκρούστηκαν 78 μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας στα διεθνή χωρικά ύδατα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί με αλλοδαπούς πλήρωμα.
Συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο CONSOUTH που είχε κενό φορτίου, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, είχε δρομολόγιο από την Τουρκία για την Μάλτα με 16 επιβαίνοντες -5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο- όταν συγκρούσθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο PIRIREIS με σημαία Cook Islands, το οποίο ήταν γεμάτο με λίπασμα, με 17 άτομα πλήρωμα και είχε δρομολόγιο για Ουκρανία.
Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο PIRIREIS,  όπου 8 άτομα από το πλήρωμά του παραμένουν αγνοούμενα και 2 ανασύρθηκαν νεκρά.
Παραμένει άγνωστο το πώς αυτά τα δυο πλοία συγκρούστηκαν. Εκτιμούν, δεδομένο του ότι οι περισσότεροι που αγνοούνται είναι από το πλήρωμα μηχανής, ότι το ένα πλοίο έπεσε πάνω στο μηχανοστάσιο του άλλου. 
Στην περιοχή έχουν σπεύσει πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρτσκι, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το CONSOUTH έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ενώ το PIRIREIS βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά.
Να σημειωθεί ακόμα ότι το βάθος στην περιοχή είναι 2.500 μέτρα.
πλοία ναυάγιο Μεσσηνία Μεθώνη


Πηγή