Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ιερισσός: Εισβολή σε σπίτια από την αστυνομία

Άνδρες της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ιερισσό Χαλκιδικής εισεβαλαν δύο σπίτια κατοίκων σπάζοντας τις πόρτες και προχωρησαν σε 2 προσαγωγές.Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα11:03: Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ,όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, βρέθηκαν στο Α.Τ. Αρναίας προκειμένου να το προστατέψουν κατόπιν εντολής του κ.Πάχτα. 
ΕΛ.ΑΣ. για Σκουριές: Σπάσαμε τις πόρτες επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν
 
10:53: Σύμφωνα με πληροφορίες
εργάτες της εταιρίας ξυλοκόπησαν κάτοικο της Ιερισσού, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται εργαζόμενοι της εταιρίαςέξω από το Α.Τ Αρναίας.
 
10:36: Ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στα δικαστήρια οι συλληφθέντες. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για επιχείρηση πρωτοφανούς τρομοκράτησης των κατοίκων.
 
10:23:  Έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου βρίσκονται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Πριν λίγο η μητέρα του ενός προσαχθέντα δήλωσε πως "ο εμφύλιος ξεκινάει από τη Χαλκιδική"
 
9:27 Δένδιας στο MEGA: "Αν εκτελείτο το ένταλμα το απόγευμα θα γινόταν μακελειό"...
 
9:14 Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως αναληθείς τις επίσημες δηλώσεις της Αστυνομίας και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε άρνηση εισόδου στα σπίτια που να δικαιολογεί τη βιαιότητα της εισβολής.
 
9:08 Ο κόσμος συγκεντρώνεται συνεχώς έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου. Πολλοί έχουν εισέλθει στο κτίριο των δικαστηρίων. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί στον προαύλιο χώρο.
 
9:00 Η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό για τη σύλληψη δύο ατόμων, μετά από την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση  της επίθεσης στις Σκουριές, έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.
(Πηγή: www.naftemporiki.gr)
 
8:40 Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα στον Πολύγυρο. Κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ήδη για συμπαράσταση. Δηλώνουν εξοργισμένοι με την αγριότητα με την οποία έκανε η αστυνομία τις συλλήψεις.
 
Οι κάτοικοι καλούν σε συγκέντρωση στις 10 στον Πολύγυρο όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες
 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες από alterthess.gr, left.gr