Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ...ΒΑΛΛΕΤΑΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 11-12-2009


Αλέξης Τσίπρας: Να φύγει το πεδίο βολής Λιτοχώρου.

 (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε αδέρφια κι όταν γίνεις Πρωθυπουργός Τσίπρα, ελπίζω να μην ξεχάσεις)
Το Νομό μας επισκέφθηκε χθες 10-12-2009 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιεί στην κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Τσίπρας, επισκέφθηκε το πεδίο Βολής Λιτοχώρου και στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη με τους περιβαλλοντικούς φορείς του Νομού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, όπου τέθηκαν επί τάπητος τόσο η προστασία και η ανάπτυξη του Ολύμπου αλλά και εν γένει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νομό μας ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από την βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Λίτσα Αμανατίδου και από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σύσκεψη των Φορέων στο Λιτόχωρο συμμετείχαν οι Δήμου Λιτοχώρου Δίου, Αν. Ολύμπου, Ολύμπου από την μεριά της Ελασσόνας, περιβαλλοντικοί φορείς όπως οι Φίλοι του Περιβάλλοντος και η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης, φορείς του Δήμου Λιτοχώρου αλλά και ο π. δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Κουκουτάσιος. 
Κοινή ήταν η θέληση να απομακρυνθεί το πεδίο βολής του Λιτοχώρου ενώ συντριπτική ήταν η άποψη για προστασία του Ολύμπου με την επέκταση του Φορέα Προστασίας του.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην ύπαρξη του πεδίου βολής στους πρόποδες του Ολύμπου είπε ότι τα άρματα μάχης σκοπεύουν το βουνό και ότι ο Όλυμπος βάλλεται. Γι αυτό και ζήτησε να απομακρυνθεί το πεδίο βολής και μάλιστα είπε ότι αυτό θα πρέπει να είναι αίτημα πρώτο – πρώτο στη σειρά από μέρους της τοπικής κοινωνίας.
«Ανάπτυξη και προστασία δεν συνάδουν»
Ακόμα μίλησε και για τη σχέση μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, είπε ότι η ανάπτυξη όπως έγινε γνωστή από τη δεκαετία του ’60, δεν συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά στοχεύει στο πρόσκαιρο κέρδος. 
Υποστήριξε ότι θα πρέπει πλέον να προωθηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, σημείωσε ότι ο Όλυμπος δεν είναι μια τοπική περιουσία αλλά μια περιουσία ολόκληρου του πλανήτη, «που τη μοιραζόμαστε και οφείλουμε να την προστατεύουμε», όπως υπογράμμισε. Και ζήτησε να αναπροσανατολιστεί η πολιτική της ελληνικής πολιτείας γι αυτό το βουνό.