Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ.


Συνεδρίαση Πολιτιστικής Επιτροπής Φίλων & Διάδοσης Παγκρατίου....


Συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα η Πολιτιστική Επιτροπή Φίλων και Διάδοσης Παγκρατίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, σε ξενοδοχείο της Βέροιας. Τη νέα επιτροπή, αποτελούν: 
Νικόλαος Τρίγκας- μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος και Αντιπρόεδρος του ΜΑΣΒ Ημαθίωνα ως Πρόεδρος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας- Δικηγόρος Βεροίας ως Γενικός Γραμματέας, καθώς και οι: Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας- Υποστράτηγος εα, Πρόεδρος του ΜΑΣΒ Ημαθίωνα, Εύα Κοντογουλίδου- Αρχαιολόγος στη ΙΖ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων και Γεώργιος Ζάχαρης- μέλος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, ως μέλη.
Στην πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή συμφώνησε σε προτάσεις προβολής του Παγκρατίου σε εθνικό επίπεδο και όταν διαμορφωθούν οι συνθήκες, σε διεθνές. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της ΕΟΠΑ και συζήτησαν και για την διοργάνωση των Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στη Βέροια, από 14 έως 17 Νοε. 2013.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν:
α. Ημερίδες/επιδείξεις παγκρατίου από συλλόγους και την εθνική ομάδα, σε διάφορους χώρους του Δήμου Βέροιας, σε ημερομηνίες που θα επιλεγούν.
β. Στις 18 Μαϊ 2013, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, συμμετοχή στη δράση «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = κοινωνική αλλαγή» του ΥΠ.ΠΑΙ.ΘΡ.ΠΟΛ.ΑΘΛ. Φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά και έχει ως θέμα τον Ηρακλή, μυθικό γενάρχη των Μακεδόνων που αποτελούσε και αποτελεί έως σήμερα το απόλυτο πρότυπο δύναμης και ανδρείας για τους ηγεμόνες, ηθικής για τους ανθρώπους και αναφερόμενο ως Πατέρα και Προστάτη του Παγκρατίου, λατρευόμενο και ως «Ηρακλή Παγκράτη».
γ. Στις 5 Ιουν 2013, συμμετοχή στη δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στη Σχολή Αριστοτέλους, στη Νάουσα.