Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΤΡΩΡΝΕ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΥΡΙ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΙΔΕΣ;;;;;

Η γαλλική κουζίνα περιέχει κυρίως βούτυρο, τυρί, κρέας και κρέμα. Κι όμως, η παχυσαρκία στη Γαλλία φτάνει μόνο στο 11% ενώ στην Ελλάδα στο 22,5% και στην Αμερική στο 33%. Είναι πράγματι παράδοξο πώς οι Γάλλοι διατηρούν χαμηλό ποσοστό παχυσαρκίας ή υπέρβαρων ανθρώπων και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από καρδιοαγγειακές παθήσεις σχετιζόμενες με τη διατροφή ενώ καταναλώνουν τόσο παχυντικά πράγματα. Ταυτόχρονα οι Παριζιάνοι καταναλώνουν αλκοόλ και δεν φαίνεται να αγαπούν το
γυμναστήριο. Η Μireille Guiliano ανέλυσε το θέμα κι έγινε εκατομμυριούχος, γράφοντας το βιβλίο French Women Don't Get Fat: The Secret of Eating for Pleasure το οποίο έγινε best seller, μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες κι έφτασε το νούμερο 1 στη λίστα των New York Times. Από τότε έχει βγάλει κι άλλα βιβλία με παραλλαγές του θέματος και έχει αποκτήσει μιμήτριες με παρόμοιους τίτλους όπως την Anne Barone η οποία εμφανίζεται στο site της με χαριτωμένο μπερέ και τον τίτλο "Chic and Slim". Το μυστικό είναι ένα για τις γαλλίδες: Τρώνε μικρές ποσότητες!