Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΓΟΝΟΚΛΥΝΗΣ Η ...ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

"Το θέμα από το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ του τελευταίου τεύχους του 2013"
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΎΤΗΚΕ....
Χρήστος Δέλλας - Αντιπρόεδρος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.....

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

        Τετιμημένοι ηρωικοί νεκροί των Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής, Ριμινίτες και Ιερολοχίτες.
        Με σεβασμό και ευλάβεια στέκεται γονοκλυνής η ψυχή μου μπροστά στο ΗΡΩΟΝ που αναγέρθηκε εδώ στην Πλατεία ΡΙΜΙΝΙΤΩΝ του φιλόξενου ΙΛΙΟΥ για να προσέρχονται οι προσκυνητές και να αποτίουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην λεοντόθυμη ανδρεία σας, στην αφοβία σας στον θάνατο και στην θυσία σας κατά την διάρκεια του σκληρού και αιματηρού κοινού αγώνα των ελεύθερων λαών εναντίον των Ναζιστικών και Φασιστικών δυνάμεων του Άξονα που με αμείλικτο και λυσσαλέο μένος επεδίωξαν δια πυρός και σιδήρου να καθυποτάξουν και αλυσοδέσουν τα έθνη στην χιλιετία του Γ΄ ΡΑΙΧ της Αρείας Φυλής.
        Συμπράξατε με παρρησία και άφατο ενθουσιασμό στην μεγάλη προσπάθεια των Συμμαχικών Δυνάμεων, σε συγκροτημένες Ελληνικές πολεμικές δυνάμεις, για την πραγμάτωση του μοναδικού σκοπού που ήταν η Νίκη κατά των δυνάμεων του φόβου και του σκότους, για να αποκαταστήσετε τα ποδοπατηθέντα πανανθρώπινα Ιδανικά τηςΕλευθερίας και Αξιοπρέπειας των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις Φυλής και Χρώματος του δέρματός τους.
        Προτάξατε τα στήθη σας στην ωμή βία με αυταπάρνηση και προσφέρατε τα νιάτα σας, το υπέροχο Θείο δώρο, την ίδια σας την ζωή, υπερασπίζοντας τα ύψιστα Ιδεώδη του Ελληνικού Πνεύματος και Παιδείας με τα οποία είχατε γαλουχηθεί.
        Παραμείνατε για πάντα μακρά της πατρίδα σας, σε
ηλιοκαμένες ερήμους και αφιλόξενους τόπους υπείκοντες ως Λακεδαιμόνιοι «…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
        Η δική σας θυσία αποκατέστησε στο υψηλό βάθρο την Δόξα, το Γόητρο και την Τιμή της Ελλάδας που είχαν βαρύτατα τρωθεί στα μάτια και την εκτίμηση των Συμμάχων από απαράδεκτες ενέργειες ενίων συμπολεμιστών σας που είχαν παρασυρθεί από τις δοξασίες υλιστικής κοσμοθεωρίας.
        Το απαράμιλλο πολεμικό σας πνεύμα και η μαχητική σας ικανότητα αναγνωρίσθηκε από τον Βρεττανό Πρωθυπουργό ΟΥΪΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ που σε διάγγελμά του είπε ότι:«Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», μέγιστη τιμή που δεν έκανε γι΄ άλλους πολεμιστές.
        Καταθέτω το δάφνινο στεφάνι ως εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΟΑΑΣΑ) ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για το άλικο αίμα που, χωρίς δισταγμό και ταλάντευση, χύσατε για να αναστηθεί από την τέφρα του το δέντρο της ζωής, ελεύθερων και υπερήφανων ανθρώπων, που είχε καταπλακωθεί από την βαρειά μπότα του Γερμανού κατακτητή.
        Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη και η καρδιά μου χτυπά δυνατά και γρήγορα γιατί σήμερα αποτίω φόρο τιμής στην σεπτή μνήμη σας και ως Επίτιμο Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ- ΡΙΜΙΝΙΤΩΝ-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ. Το Διοικητικό Συμβούλιο με Απόφασή του στην Γενική Συνέλευση της 24-2-2013 μου έκανε την εξαιρετική τιμή να με εντάξει στο δυναμικό του, δεδομένου ότι οι περιοριστικές διατάξεις του καταστατικού επιτρέπουν την εγγραφή μελών μόνο στους εξ αίματος και εξ αγχιστείας συγγενείς των πολεμιστών του ΠΣΠΕΣΜΑΡΙ. Με την ενέργειά του αυτή οδήγησε τα βήματά μου μέχρι το κατώφλι τουΙερού Χώρου όπου οι ευγενικές και καθαγιασμένες ψυχές σας αναπαύονται.
        Πιστεύω ότι κατά την διάρκεια της σημερινής επιμνημόσυνης τελετής σαν φτερωτοί Αρχάγγελοι αγάπης και πνεύματος ελευθερίας, θα υπερίπτασθε του ΗΡΩΟΥ και θα αγάλλεσθε βλέποντας τους εν ζωή συμπολεμιστές σας, συγγενείς, φίλους και ανώνυμους συνέλληνες, να προσέρχονται για να αποθέσουν τα ανθολούλουδα της καρδιάς τους στον ΒΩΜΟ σας, σε αναγνώριση της θυσίας σας για την Ελευθερία της πατρίδας σας από τον ζυγό της γερμανικής κατοχής.
        Είναι γνωστό ότι  «οι γενναίοι και ηρωικοί νεκροί δεν πεθαίνουν όταν υπάρχουν άνθρωποι που τους θυμούνται και τους τιμούν».
          Ακριβώς την ίδια έννοια αποδίδει  και ο μεγάλος Συρακούσιος ρήτορας ΛΥΣΙΑΣ αναφέροντας στον Επιτάφιό του ότι «Ο ένδοξος θάνατος αφήνει άσβεστη την ανάμνηση για τις ενάρετες πράξεις», όπως ακριβώς η εθελοθυσία σας για την ελευθερία της πατρίδα σας.
        Κεκοιμημένοι ήρωες.
        Δεν σας  άγγιξε η αχλύ της λήθης και πάντα θα παραμένετε ως τηλαυγείς φάροι ηρωικού παραδείγματος προς μίμηση περιπτώσεως συντρεχούσης.
        Αιωνία η μνήμη σας αθάνατοι νεκροί.


                                                         ΙΛΙΟΝ, 10-11-2013
                                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΛΗΚΑΣ
                                    Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α
                                        Μέλος των Δ.Σ. της ΠΟΑΑΣΑ και ΝΙΜΤΣ