Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

"Ζε σέλω, ζε σέλω, ζε σέλω να φύγω από το ...γλαφείο μου" λέει ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου στη Ζωίτσα την Πρόεδρο που τον πετάει έξω από το γλαφείο του...

"Ζε σέλω να φύγω από το ...γλαφείο μου" λέει ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου στη Ζωίτσα την Πρόεδρο που τον πετάει έξω από το γλαφείο του...
Αρνητικός φέρεται να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στο να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου.
Την Δευτέρα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε επιστολή σε τρεις πρώην πρωθυπουργούς με την οποία τους κάνει «έξωση», ζητώντας να παραδώσουν τα γραφεία που διατηρούν εντός του κοινοβουλίου.
Αποδέκτες της «έξωσης» είναι οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το σκεπτικό της προέδρου της Βουλής ήταν ότι δεν μπορεί να διατηρούν γραφείο στο κτίριο του κοινοβουλίου όσοι πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι πλέον ενεργοί πολιτικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην επιστολή της δεν θέτει χρονικό όριο, μέσα στο οποίο οι τρεις αποδέκτες οφείλουν να αποχωρήσουν, ωστόσο τους καθιστά σαφές ότι η απόφασή της είναι οριστική. Μία αντίστοιχη επιστολή αναμένεται να
λάβουν στο επόμενο διάστημα και όλοι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, που δεν είναι σήμερα βουλευτές, αλλά διατηρούν γραφεία σε κτίρια που μισθώνει η Βουλή.
Για όλα αυτά, βέβαια, απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι και το επιχείρημα με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να απομακρυνθεί από το γραφείο του στη Βουλή.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Σημίτης έχει ήδη διαμηνύσει πως θα παραδώσει το γραφείο του, ενώ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει ακόμη.
Πηγή: www.iefimerida.gr