Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΡΕ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Και ξέρετε γιατί;
Το ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ήταν, είναι και θα είναι ό,τι καλύτερο μας συνέβη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο προσέλκυσης ξένου πληθυσμού περιοδικά.
Το έκανε άριστα και ήταν πράγματι κάτι πρωτόγνωρο που αν μη τι άλλο χιλιάδες λαού το τίμησαν.
Κι ύστερα ήρθε ο Κούκος, που δεν φέρνει πάντα ένας κούκος την Άνοιξη κι έφερε το τέλος του ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, μόνο και μόνο γιατί ήταν του Σάββα και κυρ Σάββα κι αφέντη τσουτσουλομύτη.
Κι έκανε τις ΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
Άκου Χριστουγέννων. Κανονικά όποιος έδωσε αυτό το όνομα στα εορταστικά του Πέρυσι, θα έπρεπε να πλερώ πρόστιμο, διότι μετά την 25 Δεκέμβρη και τα Χριστούγεννα, τι γιορτάζαμε;
Την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, όμως.
Άκου ΓΩΝΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια...
Όμως όπως πάντα ο Κούκος είναι τυχερός.
Του έκατσε "κορώνα" στο κεφάλι του ο κορωνοϊός...
Μπορεί του χρόνου να παραδεχτεί το περσινό λάθος και να επαναφέρει το ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και να πει πως κάποιος (ξέρω ποιος) τον παρέσυρε.
Και να το πάει ψηλότερα από εκεί που το άφησε ο Σάββας.
ΥΓ: Οφείλω να πω και μιαν άλλη αλήθεια. Την τελευταία χρονιά του πάρκου, ο Σάββας έκανε λάθη, που τα πλήρωσε το ίδιο το πάρκο. Ίσως εν τέλει κι εκείνος... Δηλαδή, δεν έκανε τίποτα, πέραν των προηγουμένων 2 χρόνων και κόντεψε να το χάσει. Κι ήρθε ο Κούκος και το τελείωσε.
ΥΓ2: Και εσείς οι γύρω του Κούκου, μη βιαστείτε να με κράξετε, διότι, αν ανατρέξετε στον δημόσιο λόγο του υπογράφοντος αυτό, ήμουν εκείνος που όταν εσείς λουφάζατε, εγώ του την έλεγα - για τα λάθη του. Κι εκείνος το παραδεχόταν και διόρθωνε. Όχι σαν κάποιους άλλους.
Αυτά, ως αλήθειες που πονούν αλλά πρέπει να λέγονται.
ΑΡΑ;;;;
ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΡΕ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος