Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

"Η πολιτεία να αναλάβει άμεσα μέτρα"

Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών επανέλαβε σε δηλώσεις του στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα που θα στηρίξουν ουσιαστικά το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, καθώς όπως είπε υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μέτρα στήριξης από πόρους που δεν είναι εμφανείς, για έκτακτες περιπτώσεις. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα των αγροτών θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως μια έκτακτη περίπτωση» ενώ διαφώνησε και με τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Θράκης, αλλά και στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο είπε ότι είναι μεν «θετικός για την Ελλάδα, αλλά η περιοχή θα δεχθεί δουλειές οι οποίες πρέπει να έχουν ένα υψηλό αντιστάθμισμα».

Ειδικά για το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία, θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο να αγοράσει ένα αριθμό μικρών πλοίων και να εκτελεί τα δρομολόγια της άγονης γραμμής με προσωπικό από το λιμενικό σώμα.

Η ελληνική οικονομία καταρρέει τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν το εισόδημα των Ελλήνων και θα δώσουν νέα ώθηση στην ελληνική πορεία της οικονομίας.

Όσον αφορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών που συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «ακόμη και οι εκλογές δεν μπορούν να σώσουν την ΝΔ», ενώ χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Έβρο, παρέστη στην κοπή της πίτας των κομματικών οργανώσεων στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, μετέβη στα μπλόκα των αγροτών και επισκέφθηκε το Νομάρχη και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.