Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Κομμένη από το Σάββατο είναι και η Δυτική Ελλάδα, καθώς οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν τις γέφυρες σε Εύηνο και Αχελώο. Κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης σε Τέμπη, Νίκαια, Μικροθήβες, και Αλαμάνα. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με το συμβολικό κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών. Πάντως, η γραμμή του ΟΣΕ δεν θα κλείσει.

Στα Τέμπη οι αγρότες μετά από νέα συνεδρίαση ανακοίνωσαν ότι περιμένουν διευκρινίσεις από τον υπουργό για τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα έκλεινε συμβολικά και η σιδηροδρομική γραμμή, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του ΟΣΕ ότι η γραμμή είναι ηλεκτροκίνητη και τίθεται θέμα ασφάλειας, οι αγρότες αποφάσισαν να μην την κλείσουν.

Τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στη Μελούνα της Ελασσόνας και στην περιοχή του Στομίου, ενώ στις Μικροθήβες οι αγρότες κρατούν αποκλεισμένη την Εθνική Οδό.

Στη Στερεά Ελλάδα τα μπλόκα συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού, ωστόσο, το Σάββατο δεν έκλεισαν οι εναλλακτικές οδοί.

Παραμένουν ταυτόχρονα στις θέσεις τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το απόγευμα πάντως άνοιξε το μπλόκο στη Χαλκηδόνα.

Οι αγρότες έχουν εξάλλου παρατάξει τα τρακτέρ τους χωρίς να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, στον κόμβο των Μαλγάρων, στη Χαλάστρα και στην περιοχή Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης.

Oι αγρότες των Σερρών άνοιξαν το πρωί για δύο περίπου ώρες το τελωνείο του Προμαχώνα επιτρέποντας τη διέλευση των φορτηγών σε ένδειξη καλής θέλησης.

Στην Κομοτηνή κλειστός παραμένει ο δυτικός κόμβος της Εγνατίας, τόσο στο ρεύμα προς Ξάνθη όσο και προς Αλεξανδρούπολη.

Στον Έβρο οι αγρότες άνοιξαν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, ενώ συνάδελφοί τους παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Ορμενίου.

Στα Χανιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί του νομού, παραμένοντας στο μπλόκο στο Πλατάνι και καταλαμβάνοντας τις δύο εφορίες των Χανίων.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες έδωσαν πίστωση χρόνου ως την Τρίτη, όταν και θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Πελοπόννησο αποφασίστηκε το κλείσιμο του Ισθμού της Κορίνθου και ο αποκλεισμός των εθνικών οδών Καλαμάτας- Τρίπολης- Κορίνθου και Πατρών- Αθηνών για τη Δευτέρα.