Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών στο Στρατό Ξηράς

Διαγωνισμό για την κατάταξη 2.000 ανδρών και γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών για την κάλυψη επιχειρησιακών και τεχνικών αναγκών του Στρατού Ξηράς, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τη 22α Μαΐου 2009.

Η διεξαγωγή των συνεντεύξεων θα πραγματοποιηθεί από την 13η Ιουλίου μέχρι 7η Αυγούστου 2009.

Οι υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και οι αθλητικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν από την 31η Αυγούστου έως τη 2α Οκτωβρίου 2009.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν ως τη 2α Νοεμβρίου 2009. Η κατάταξη των προσληφθέντων θα πραγματοποιηθεί τη 18η Νοεμβρίου 2009.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, πραγματοποιείται κυρίως για την ενίσχυση του προσωπικού και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Μονάδων σε κρίσιμες ειδικότητες».

«Η πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών, επιχειρησιακών κυρίως ειδικοτήτων (μαχίμων), θα αποφέρει μείωση της καταπόνησης του προσωπικού και του υλικού και αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και του έργου των μονάδων.

»Η ένταξή τους θα καλύψει τις κενές θέσεις σε κατώτερο στελεχιακό δυναμικό και θα αυξήσει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για τον χειρισμό σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

»Οι 1.000 από αυτούς θα καλύψουν κενά συγκεκριμένων θέσεων και ειδικοτήτων, που δημιουργήθηκαν με την απομάκρυνση από τις τάξεις του στρατού ξηράς για διάφορους λόγους επαγγελματιών οπλιτών προηγουμένων προσλήψεων και οι υπόλοιποι 1.000 θα αποτελέσουν νέο προσωπικό» αναφέρει το ΥΕΘΑ.

Newsroom ΔΟΛ