Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Τον πλήρη φάκελο της μελέτης

...που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Μακρυγιάλου απέστειλε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου στον πρόεδρο της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ο Νομάρχης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Γιαννόπουλο ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Εμπορευματικού Κέντρου, μιας πρότασης που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη επένδυση και που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση, καθώς το έργο έχει την ανάλογη ωριμότητα και μία πλήρη μελέτη που χρηματοδότησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το 2007, με 145.000 ευρώ και μάλιστα είναι η μοναδική μελέτη αντίστοιχου μεγέθους για Εμπορευματικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Η συνάντηση του κ. Νομάρχη με τον πρόεδρο της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ έγινε μετά την συνάντηση που είχαν οι φορείς της Πιερίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για το ζήτημα της κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Μακρυγιάλου.

Στον φάκελο των μελετών της Νομαρχίας περιλαμβάνονται η περιβαλλοντική, η συγκοινωνιακή και η πολεοδομική μελέτη του έργου, το σχέδιο δράσεων για την υποβολή του φακέλου, το επιχειρηματικό σχέδιο ίδρυσης και θέσης σε λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου καθώς και το τεύχος προκήρυξης και το τοπογραφικό σχέδιο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστεργίου, το Εμπορευματικό Κέντρο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Πιερίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μεταξύ αυτών το ότι ο Νομός Πιερίας είναι πρώτος στο στόλο οχημάτων διεθνών μεταφορών, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η έκταση των 450 στρεμμάτων από το Δήμο Μεθώνης. Επίσης, ο Νομάρχης ανέφερε ότι το Εμπορευματικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στην ΠΑΘΕ και στη σιδηροδρομική γραμμή, απέχει μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την Εγνατία Οδό βρίσκεται δίπλα στο νέο Βιοτεχνικό Πάρκο του Αιγινίου, και πολύ κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στη Βιομηχανική ζώνη της Σίνδου.

«Είναι μια καλή αρχή, όμως δεν σταματάμε εδώ καθώς μέσα στη μελέτη προβλέπεται σχέδιο δράσης για την προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή και μαζί με το Επιμελητήριο και όλους τους φορείς της Πιερίας θα ξεκινήσουμε μία εκστρατεία, εκτός από τη ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ να αναζητήσουμε και άλλους επενδυτές που θα κατασκευάσουν το Εμπορευματικό Κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης προσθέτοντας ότι το Εμπορευματικό Κέντρο «θα δώσει λύση σε μία κρίσιμη εποχή με την οικονομική κρίση που υπάρχει και ανάπτυξη όχι μόνο στην Πιερία αλλά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».