Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μ.Α.Ο.Κ



ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μια σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσεται στην πόλη μας όσον αφορά την ανάπτυξη του μηχανοκινήτου αθλητισμού.
Την Κυριακη 08 Μαρτιου ο Μοτοσυκλετιστικος Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης (Μ.Α.Ο.Κ.) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον 1ο αγώνα χωμάτινης μοτοσικλέτας (SCRAMBLE)του Πανελλήνιου πρωταθλήματος για το 2009 της Αθλητικης Μοτοσυκλετιστικης Ομοσπονδιας Ελλαδος(Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.)
με την συμμετοχή 65 αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας έγινε κάτω από την σκέπη και υποστήριξη της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. καθώς και την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Σκοπός και στόχος των αγώνων είναι η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η ανάδειξη της μοτοσικλέτας ως μέσο άθλησης και αναψυχής.Η σωστή και οργανωμένη χρήση της μοτοσικλέτας από τους νέους, με κανόνες ασφαλείας, καθώς και η ανάπτυξη της αθλητικής άμιλλας και συναγωνισμού. Εκτός όμως από αυτά οι αγώνες μοτοσικλέτας προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα, μοναδικό ίσως για την περιοχή μας που χρειάζεται ανάλογες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.
Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Διαμέρισμα του ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Οι βροχές των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με το πολύ καλό χώμα και την ηλιοφάνεια της Κυριακής, έδωσαν στους αγωνιζόμενους απίστευτη οδηγική απόλαυση και στους θεατές πολύ όμορφο θέαμα. Η διαδρομή ήταν περίπου 4,5 χιλιόμετρα με πολλές ανηφόρες, κατηφόρες , μονοπάτια, ανάποδες κλήσεις και κατά γενική ομολογία μια από τις καλύτερες που έχουν σχεδιαστεί.Το θέαμα λοιπόν που προσέφεραν οι αθλητές ήταν παρά πολύ ωραίο και ευχαρίστησαν τους εκατοντάδες θεατές που παραβρεθήκαν και παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι τον αγώνα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00π.μ. όπως ήταν προγραμματισμένη να γίνει χάρις στην άρτια διοργάνωση από το σύλλογο. Ο αγώνας τελείωσε με πλήρη ευχαρίστηση των αθλητών για την διαδρομή του αγώνα, σχολιάζοντας θετικά την όλη διοργάνωση.
Τον αγώνα άνοιξε η κατηγορία SB με συνολικά 33 αθλητές και ακολούθησαν οι κατηγορίες S1,S2 και S3 με συνολικά 32 συμμετέχοντες αθλητές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών έως το τέλος του αγώνα.