Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ


ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





Αθήνα, 11 Μαρτίου 2009




(Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ...)


Φίλες και φίλοι,



Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Η συμμετοχή σας μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω στο δύσκολο δρόμο που έχω επιλέξει. Να συνεχίσω να πολιτεύομαι με βάση αρχές και κανόνες. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης προς τη χώρα και όλους εσάς που τόσα χρόνια με στηρίζετε.



Αυτές οι αρχές και αυτοί οι κανόνες έχουν καθορίσει την μέχρι τώρα πορεία μου. Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν τον οδηγό μου και για το μέλλον.



Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον Κώστα Καραμανλή τη διακυβέρνηση της χώρας.



Πέντε χρόνια στα οποία, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, υλοποιήθηκε η πλειονότητα των δεσμεύσεών μας απέναντι στον ελληνικό λαό.



Πέντε χρόνια, στα οποία η ελληνική οικονομία γνώρισε



· υψηλή ανάπτυξη,



· σημαντική δημοσιονομική πρόοδο,



· μείωση της ανεργίας,



· ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.



Ωστόσο, η συμπλήρωση της πενταετίας συμπίπτει με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η ανθρωπότητα τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Μια κρίση, ανάλογη της οικονομικής κρίσης του 1929.



Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα πάντα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο στην παγκόσμια οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε απέκτησε αυτές τις διαστάσεις, γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια χάθηκε το μέτρο. Η πολιτική της υπερβολής, της απληστίας και της έλλειψης μέτρου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.



Πρέπει να ξαναβρεθεί το μέτρο στην οικονομική πολιτική. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα θα λειτουργεί προς όφελος των πολλών.