Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Κ.Κουκοδήμος: «Είμαστε εκτεθειμένοι στους πολίτες της Πιερίας»


Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ για το νέο νοσοκομείο Κατερίνης

Το 75% του έργου έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑΝΟΜ., ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται στο τέλος του Ιουνίου του 2009
Πλήρη ενημέρωση για το έργο του νέου νοσοκομείου Κατερίνης είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χ.Λαμπρόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ.Χρ.Στάντζο που τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.
Η ενημέρωση ήταν λεπτομερής και αφορούσε κυρίως τις εκκρεμότητες του σημαντικού αυτού έργου, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται μέχρι την τελική περαίωσή του που κατά δήλωση του προέδρου της ΔΕΠΑΝΟΜ θα γίνει τον Ιούνιο του 2009.

Ειδικότερα τώρα σε ο,τι αφορά τις εργασίες:

-Αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο τον Ιούνιο του 2009

-Ψυχιατρική κλινική. Έχει καθυστερήσει η διαδικασία, αν και το θέμα συζητήθηκε προ 7 μηνών με τον τ. υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο, όμως έκτοτε δεν προχώρησε η διαδικασία.

Αναμένεται η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου.

-Σε ο,τι αφορά την 1η συμπληρωματική σύμβαση μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας και της ΔΕΠΑΝΟΜ αυτή ήδη βρίσκεται στα χέρια της ΔΕΠΑΝΟΜ και αναμένεται η έγκρισή της.

-Για τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις εταιρίες ΙΝΖΟ σε ο,τι αφορά τον ιατρικό και Δρομέας για τον ξενοδοχειακό.

-Για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα κριθεί απαραίτητο στη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ είναι ένα θέμα που χειρίζονται ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον διοικητή της ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, και την διευθύντρια Υγείας κ. Τσαγδή.

-Για τα παράλληλα έργα, εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα σε ο,τι αφορά τη μη ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του νέου νοσοκομείου, θέμα για το οποίο το επόμενο διάστημα ο κ. Κουκοδήμος θα επιδιώξει συνάντηση με το νομάρχη Πιερίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση με το παλαιό αποχετευτικό δίκτυο πλην όμως εκκρεμεί η πληρωμή εκ μέρους της ΔΕΠΑΝΟΜ στην ΔΕΥΑΚ του αντίστοιχου ποσού τελών σύνδεσης, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με την παράδοση του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κουκοδήμος και με τα στοιχεία που του δόθηκαν μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 75,5% του έργου.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Να σημειώσουμε πως η σύμβαση υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου 2007 με αρχική διάρκεια 12 μήνες.
Δόθηκαν μέχρι τώρα οι εξής παρατάσεις 26-9-2008, 26-12-2008, 15-3-2009 και αναμένεται η τελευταία μέχρι 30-6-2009.

ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Καθυστερήσεις και προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αιτιολογούσαν τις παραπάνω παρατάσεις ήταν:

-Υλικά- Γερανοί-εξοπλισμός ΕΡΓΑΣ διάσπαρτα σε όλο το κτίριο. Δόθηκε εντολή να συλλεχθούν και να μεταφερθούν στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου (Οκτώβριος 2007) –Καθυστέρηση 2 μηνών.

-Πρόσθετες συμπληρωματικές μελέτες, ηλεκτρομηχανολογικές και όμβρια περιβάλλοντος χώρου που κρίθηκε απαραίτητο να εκπονηθούν είτε διότι έλλειπαν είτε διότι υπήρχαν αντιφάσεις. Καθυστέρηση λόγω εκπόνησης μελετών 2 μήνες και καθυστέρηση συνεπεία αυτών των μελετών 2 μήνες επιπλέον.

-Καθυστερήσεις στην έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα που ισοδυναμεί με εντολή εκτέλεσης των εργασιών κυρίως λόγω της διαχειριστικής αρχής 3 μήνες.

Διάρκεια εκτέλεσης των προσθέτων αυτών εργασιών που παρεμβάλλονται στις συμβατικές, 3 μήνες.

-Καθυστερήσεις στην υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης 2 μήνες. Και στις εργασίες που αυτή περιλαμβάνει όπως περιβάλλων χώρος, ειδικές εγκαταστάσεις 3 μήνες.

-Καθυστερήσεις στις πληρωμές και εγκρίσεις μελετών αποτίμηση 3 μήνες καθυστέρηση.

Σύνολο καθυστερήσεων 20 μήνες.

Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά το θέμα της εξέλιξης των εργασιών του νέου νοσοκομείου, ένα έργο για το οποίο «είμαστε εκτεθειμένοι στους πολίτες της Πιερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ο,τι αφορά το νέο χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου στο τέλος του 2009, στάθηκε επιφυλακτικός τονίζοντας πως το πιο σημαντικό όλων είναι αυτό το έργο να παραδοθεί στους πολίτες της Πιερίας.

Στο επόμενο διάστημα ο κ. Κουκοδήμος θα επισκεφθεί και το εργοτάξιο του έργου και θα έχει συνάντηση με τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"