Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ως εκπρόσωπος της Επιτροπής των Περιφερειών

Ως εκπρόσωπος της Επιτροπής των Περιφερειών

Μέλος της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Μεσογειακών Χωρών ο Νομάρχης Πιερίας


Ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Των Περιφερειών στην Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών (EMRLA) ορίστηκε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, σε ένα θεσμικό όργανο που συστήθηκε με στόχο τη βελτίωση της σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου.

Η συμμετοχή του κ. Παπαστεργίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία και τιμή για την Πιερία, καθώς η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών είναι ένα μόνιμο πολιτικό όργανο που εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με στόχο να αναγνωριστεί ως ένα συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βαρκελώνης που προβλέπει την ένωση των μεσογειακών χωρών. Μάλιστα, η πρόταση για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης επιτροπής έγινε μετά τη θέση που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ίδρυσε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (EMPA).

Στο νέο θεσμικό όργανο, που συστήθηκε στις 16 Ιουλίου 2008, στη Σύνοδο Κορυφής, στη Γαλλία συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών από την Επιτροπή των Περιφερειών που προέρχονται από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, της Πολωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Μοναδικός εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο όργανο από την Ελλάδα είναι ο Νομάρχης Πιερίας.