Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αφιέρωμα της ΕΡΤ WORLDστην Πιερία και στον Όλυμπο

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 11:30 μ.μ.
από το Δορυφορικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ WORLD

Αφιέρωμα της ΕΡΤ WORLD
στην Πιερία και στον Όλυμπο


Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Όλυμπο και στην Πιερία από το Δορυφορικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ WORLD θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες όλου του κόσμου, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, στις 11:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για την εκπομπή «Νοσταλγία» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Μπαλοδήμου, εκπομπή που παρακολουθούν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τηλεθεατές μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης.

Επί μία εβδομάδα συνεργείο της ΕΡΤ κατέγραψε τα ορειβατικά μονοπάτια και τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού, με έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και στην φιλοξενία των Πιεριέων. Μέσω της εκπομπής, που θα έχει διάρκεια 50 λεπτών θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να γνωρίσουν την ομορφιά του Ολύμπου και τη δυνατότητα που προσφέρεται στους επισκέπτες του βουνού για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μέσω της εκπομπής ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες του κόσμου να στηρίξουν τις προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για τη διεθνή ανάδειξη και προβολή του παγκόσμιου μνημείου της ιστορίας και της φύσης, τον Όλυμπο. Ο κ. Παπαστεργίου καλεί επίσης τους πολίτες να ψηφίσουν τον Όλυμπο ώστε να διακριθεί στα νέα επτά θαύματα της φύσης, στο διαγωνισμό που διεξάγεται από το Ίδρυμα New7Wonders, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας αποτελεί την επίσημη επιτροπή υποστήριξης της υποψηφιότητάς του.