Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατερίνη, 10 Απριλίου 2009





Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας καταγγέλλει τη σημερινή αήθη επίθεση και απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νέων Πόρων κ. Γρηγόρη Γρέκα κατά του Αντινομάρχη Πιερίας κ. Χρήστου Γκουγκουρέλα στη συνέλευση – ημερίδα με θέμα τον τουρισμό, που έγινε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας των Νέων Πόρων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος, ενώ έδωσε το λόγο σε όλους τους φορείς και επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι έκαναν τις τοποθετήσεις και τις επί της ουσίας παρεμβάσεις τους, εν συνεχεία ζήτησε από τον αρμόδιο για θέματα του τουρισμού Αντινομάρχη, που εκπροσωπούσε στην εκδήλωση τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αναφέρει και να εξηγήσει μόνο για ποιο λόγο απουσίαζε ο Νομάρχης από την εκδήλωση, μην επιτρέποντάς του να προβεί έστω και σε έναν στοιχειώδη χαιρετισμό και να καταθέσει στα μέλη του Συλλόγου τις θέσεις και προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Παρά το γεγονός ότι και άλλοι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς έστειλαν εκεί τους εκπροσώπους τους, έγινε επιλεκτική και στοχευμένη αναφορά στην απουσία του Νομάρχη, γεγονός που υποβαθμίζει τον ρόλο και το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στην τουριστική προβολή και στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του Νομού.

Παρά ταύτα, επισημαίνουμε ότι στα ζητήματα του τουρισμού πρέπει να επιδεικνύεται ευρύτητα πνεύματος, να καλλιεργείται κλίμα συνεργασίας, κοινής προοπτικής και τουριστικής συνείδησης και σε καμία περίπτωση δεν έχουν θέση εμπάθειες και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του κ. προέδρου ήταν τόσο προσβλητική όσο και αντιδημοκρατική και στρέφεται κατά του ίδιου του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ζητούμε από τον κ. Γρέκα να ζητήσει δημόσια συγνώμη.