Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΤΕ?


Μια ακόμη βλάβη παρουσιάστηκε στον αγωγό που θα μεταφέρει το νερό της Μόρνας από τα διυλιστήρια της περιοχής στη βόρεια Πιερία, αυτή τη φορά στο ύψος των Καρυών και στο κομμάτι του αγωγού που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η πρόσφατη βλάβη, στάθηκε αφορμή για μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμο Πέτρας και τη Νομαρχία Πιερίας, με το Θωμά Παπαδημητρίου να τραβάει το σχοινί της αντιπαράθεσης και να προβάλει νέα εμπόδια, στην προσπάθεια των υπηρεσιών της νομαρχίας, να αποκαταστήσουν τη βλάβη άμεσα, μια βλάβη η οποία δεν φαίνεται να είναι εκτεταμένη.

Η αλήθεια είναι ότι, όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί, οι βλάβες στον αγωγό και στο οδόστρωμα, κάποια στιγμή θα αποκατασταθούν. Αντίθετα δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης στις σχέσεις του Δήμου Πέτρας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού το πρόβλημα δεν είναι… προσωπικό, όπως επιμένουν να υποστηρίζουν, ο Γ. Παπαστεργίου και ο Θ. Παπαδημητρίου!

Για δολιοφθορά κάνει λόγο η Νομαρχία

Το πρωί της Παρασκευής, διαπιστώθηκε πρόβλημα στον αγωγό ύδρευσης της βόρειας Πιερίας και αφού ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, υπάλληλοί της έσπευσαν στην περιοχή των Καρυών, για να κλείσουν τη βάνα, ώστε να αδειάσει ο αγωγός και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποκατάσταση της βλάβης.

Η βλάβη, όπως ενημέρωσαν οι τεχνικοί της Νομαρχίας, σημειώθηκε «στην ένωση δύο τεμαχίων» του αγωγού και δεν ήταν σοβαρή.

Μια μέρα μετά, συνεργείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έφτασε στην περιοχή των Καρυών, με σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης, διαπιστώνοντας –σύμφωνα με πληροφορίες- ότι στον αγωγό υπήρχε ακόμη νερό, αφού άγνωστοι άνοιξαν και πάλι τη βάνα, με κίνδυνο να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στον ήδη «πληγωμένο» αγωγό.

Το συγκεκριμένο γεγονός, προκαλεί προβληματισμό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού όπως σχολιάζουν από τη Νομαρχία, γεννά βάσιμες υποψίες, ότι έγινε προσπάθεια δολιοφθοράς του αγωγού. Για το λόγο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου, αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, με την ελπίδα ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση και θα διαπιστωθεί αν παρεμβαίνουν κάποιοι ή όχι, αυθαίρετα στο δίκτυο των αγωγών ύδρευσης.

Η αστυνομία σταμάτησε το συνεργείο αποκατάστασης της βλάβης

Παρά την πρόθεση των συνεργείων να αποκαταστήσουν τη ζημιά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού οι εργασίες σταμάτησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, λόγω έντονης αντίδρασης του δημάρχου Πέτρας. Ύστερα από παρέμβαση του κ. Παπαδημητρίου, στην περιοχή έφτασε αστυνομική δύναμη για να σταματήσει τις εργασίες, μέχρι να υπογράψει ο Νομάρχης έγγραφο, στο οποίο θα δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος στις Καρυές.

Το αίτημα του δημάρχου Πέτρας, εκτός από σχετική αμηχανία, προκάλεσε μια ακόμη καθυστέρηση, αφού δεν ήταν δυνατόν το Σάββατο το πρωί να βρεθεί ο νομάρχης Πιερίας, για την υπογραφή του εγγράφου. Παρόλα αυτά, την πρόθεσή του να υπογράψει το σχετικό έγγραφο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Άκης Ελευθεριάδης, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί κι αυτό το εμπόδιο, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο Πέτρας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

Τελικώς, αυτό που ήθελε το πέτυχε ο κ. Παπαδημητρίου, αφού τα συνεργεία της Νομαρχίας αναγκάστηκαν να κλείσουν το σημείο της βλάβης, χωρίς να αποκαταστήσουν τον αγωγό ύδρευσης και χωρίς βέβαια να αποκατασταθεί και το οδόστρωμα το οποίο είχε φθαρεί από τη διαρροή του αγωγού, αλλά και από τα συνεργεία της Νομαρχίας τα οποία είχαν ξεκινήσει την αποκατάσταση της βλάβης.

Στις προθέσεις της Νομαρχίας, είναι να συνεχιστούν σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση του αγωγού, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να γεμίσουν με νερό τα 100 και πλέον χιλιόμετρά του, με την ελπίδα ότι δεν θα παρουσιαστούν νέες βλάβες και να υδροδοτηθεί τελικώς η βόρεια Πιερία, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου, όταν η χρήση νερού του Μορνιώτικου ρέματος θα επιστρέψει για 3 μήνες, στον ΤΟΕΒ Μηλιάς, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"