Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ






































Προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού του Νομού Πιερίας κατέθεσαν οι φορείς του Νομού, τη Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2009, στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Κώστας Κουκοδήμος, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Πιερίας και Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

Ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου κατέθεσε στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού της Πιερίας, στο οποίο ζητείται μεταξύ άλλων η αύξηση της συμμετοχής του ΕΟΤ στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας για το 2009, η ενίσχυση των προξενείων και των συνοριακών σταθμών με προσωπικό και η βελτίωση των χώρων υγιεινής στις εισόδους των συνόρων. Επίσης, να γίνεται συνεχής προβολή της ασφαλούς διέλευσης του Πανευρωπαϊκού Οδικού Άξονα 10, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνοδεύεται με συγκεκριμένες δράσεις κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της Ελλάδος στις εκθέσεις του εξωτερικού, καθώς και η αύξηση του αριθμού των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και η άμεση επιπλέον τουριστική προβολή της Ελλάδας στις πρώην ανατολικές χώρες και στα Βαλκάνια.

Ο Νομάρχης στο υπόμνημά του ζητά από τον Υπουργό να αναλάβει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ τη διεθνή προβολή του Ολύμπου, να περιλαμβάνεται ο Όλυμπος σε κάθε διαφημιστική εκστρατεία του ΕΟΤ, καθώς και να αναλάβει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τη χρηματοδότηση «μελέτης για την ανάδειξη και προβολή του Ολύμπου». Ακόμη, προτείνει να γίνει το Υπουργείο χορηγός και υποστηρικτής της μοναδικής ελληνικής υποψηφιότητας του Ολύμπου, στον διεθνή διαγωνισμό για τα επτά θαύματα της φύσης, αναλαμβάνοντας την προώθηση του Ολύμπου.

Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά και στις συμφωνίες που έχει συνάψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με την Επαρχία Σαντόγκ της Κίνας και στην αδελφοποίηση του Ολύμπου με το ιερό βουνό Τάι, ενώ ζητείται η υποστήριξή του Υπουργού για την προώθηση των συμφωνιών και η συνδιοργάνωση με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ φωτογραφικής έκθεσης ΟΛΥΜΠΟΥ στην Επαρχία Σαντόγκ και στο Πεκίνο