Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

"ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΑΠΟ ΣΟΥΦΛΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ





ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παρουσίασα στην Κυβερνητική Επιτροπή την πορεία των μεγάλων έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Σήμερα κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ που γνώρισε ποτέ η χώρα, με προϋπολογισμό 19 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισεκατομμύρια είναι από ιδιωτικά κεφάλαια, σε έργα που γίνονται μέσω συμβάσεων παραχώρησης. Τριπλασιάζονται οι αυτοκινητόδρομοι. Διπλασιάζεται το Μετρό. Αναμορφώνεται το εθνικό - οδικό δίκτυο. Κατασκευάζονται φράγματα, λιμάνια, αεροδρόμια και διάφορα άλλα έργα.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε διπλές εκλογές, διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου; Πολλοί λένε στη Νέα Δημοκρατία ότι πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση, να φύγουν τα «λαμόγια» από τη Νέα Δημοκρατία.



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχω να πω το εξής πράγμα: Ενώ η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά και σύνθετα προβλήματα, τελικώς η πολιτική ζωή εγκλωβίζεται και αποπροσανατολίζεται από ένα θέμα. Εγώ δεν θέλω να συμβάλλω σ΄ αυτή την κατάσταση με προφητείες και σενάρια. Η υπόθεση Παυλίδη ακολουθεί την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε την διαδικασία αυτή και πρέπει να είμαστε όλοι, βουλευτές και μη, προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις μας.