Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ, ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!

Η ομάδα Φοιτητών Formula SAE/Student του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του A.Π.Θ. μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου Formula - που μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε μόνη της - και τη συμμετοχή σε 2 αγώνες στο εξωτερικό, συνεχίζει την προσπάθειά της. Έχει ήδη συσταθεί μια νέα 20μελής ομάδα με το όνομα Aristotle Racing Team (ART) συνεχίζοντας να εκπροσωπεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στους διαγωνισμούς Formula SAE/ Student, καθιερώνοντας το όνομά του Α.Π.Θ. στον τομέα αυτό.

Ο νέος στόχος που έχει τεθεί από την ομάδα είναι, αρχικά, η σχεδίαση και κατασκευή ενός νέου βελτιωμένου αυτοκινήτου, με χρήση καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικό από τον προκάτοχό του.


Έως το καλοκαίρι του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση του αυτοκινήτου σε υπολογιστή και θα παρουσιαστεί αμέσως μετά σε διαγωνισμό της Αγγλίας, στην κατηγορία 3 (μόνο τα σχέδια του μονοθέσιου). Έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή και αφού ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010, θα ακολουθήσουν δοκιμές σε πίστα. Τελικός στόχος είναι, μέχρι το καλοκαίρι του 2010, η ομάδα, με το νέο αυτοκίνητο, να συμμετέχει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.



Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη