Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ έγινε σήμερα, στα 113 χρόνια του, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο οποίος είχε την ίδια ηλικία, ανακοίνωσε ο οργανισμός Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Όλιγχαμ γιόρτασε τα 113 χρόνια του στις 6 Ιουνίου. Είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους δύο βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ζουν ακόμη στη Βρετανία. Ο άλλος ονομάζεται Χάρι Πατς και είναι 110 ετών.

Ο υπεραιωνόβιος είναι εξάλλου ο τελευταίος επιζών από τους ιδρυτές της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία δημιουργήθηκε το 1918. Ζει σε οίκο ευγηρίας βετεράνων στο Όβινγκντιν, κοντά στο Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας.

"Αντιμετωπίζει τα πράγματα φιλοσοφημένα. Θα το δει ψύχραιμα, όπως και όλα τ' άλλα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλιγχαμ, ο Ντένις Γκούντγουιν, όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι είναι πλέον ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.

Ο Χένρι Όλιγχαμ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1896 στο νότιο Λονδίνο. Η ζωή του απλώνεται σε τρεις αιώνες και γνώρισε έξι βρετανούς μονάρχες. Έχει πέντε εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετράκις εγγόνι.

Το Μάρτιο τιμήθηκε με το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει η Αμερικανίδα Γκέρτρουντ Μπέινς, ηλικίας 115 ετών.