Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΟΝΑΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ 40-41 ΒΑΘΜΟΥΣ

Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι τους 39 βαθμούς, ενώ την Κυριακή και πιθανότατα τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα υπερβεί του 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα γίνουν αισθητές κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή στα ηπειρωτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα βορειοανατολικά ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Το Σάββατο η θερμοκρασίια θα σημειώσει άνοδο. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, εκτός από κάποιες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να φθάσει κατά τόπους του 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα Δυτικά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν στα βόρεια όρεινα σποραδικές καταιγίδες.