Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Half Note

H Half Note Productions κλείνει φέτος τα 30 και το γιορτάζει με μία μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τενόρο Jose Carreras στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Jose Carreras τέσσερα χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του στο Ηρώδειο θα δώσει μια συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του David Gimenez.

Για την επέτειο των 30 χρόνων της η Half Note Productions προγραμματίζει σειρά γεγονότων που θα διαρκέσουν ένα χρόνο (καλοκαίρι 2009 – καλοκαίρι 2010). Η αρχή έγινε με τις επιτυχημένες συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη και του Μουσικού Συνόλου Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο Λυκαβηττού (24 και 25 Ιουνίου) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν εκδηλώσεις για το χειμώνα.

Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του José Carreras στο Ηρώδειο, θα δοθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ, και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της Νίκου Σαχπασίδη που πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 45 χρόνων.

Πληροφορίες για τιμές εισιτηρίων και σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

30 χρόνια Half Note Productions

Από το 1979 και με την καθοδήγηση του Νίκου Σαχπασίδη, προσωπικότητας σημαντικής με πολύτιμη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας που όμως απεβίωσε νέος, η Half Note Productions συνέδεσε τη δημιουργική της πορεία με καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan, Eric Clapton, Sting, José Carreras, Bruce Springsteen, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Joan Baez, David Bowie, Elvis Costello, Santana, Lou Reed, Νανά Μούσχουρη, Miles Davis, Art Blakey, Chick Corea, Branford Marsalis, David Byrne, Brian Ferry, Barbara Hendricks, Sarah Brightman, Μάριος Φραγκούλης, κ.α., αλλά και τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις όπως το “Lord of the Rings” με 800 άτομα επί σκηνής, κ.α.

Με κύρος, σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, αναδείχθηκε πρωτοπόρος στο χώρο όπου δραστηριοποιείται, ενώ ένας από τους βασικούς της στόχους ήταν πάντα η ανάδειξη της Ελλάδας και του Ελληνικού πολιτισμού. Στην τριαντάχρονη συνεχή ανοδική πορεία της κατάφερε να πείσει στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται σοβαρά για τη διοργάνωση συναυλιών διεθνών αστέρων, ξέρει να στηρίζει και να προωθεί σωστά τους καλλιτέχνες.

Από το 1997 τη διοίκηση της εταιρείας έχει η Μαίρη Τηλεμάχου, η οποία διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς πέραν των συναυλιών. Έτσι σήμερα η Half Note Productions αναλαμβάνει κάθε είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως διοργάνωση συναυλιών, διοργάνωση εκδηλώσεων για Κρατικούς φορείς και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, εκδηλώσεις προώθησης Δημόσιων Οργανισμών, φιλανθρωπικά gala