Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

bing

Ένα μήνα μετά τη δημιουργία μιας νέας μηχανής αναζήτησης με το όνομα "bing", η Microsoft, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, λανσάρει μια δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς προγράμματός της Office, στο οποίο οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου από το 2010. Με αυτή την κίνηση προσπαθεί να φθάσει την Google, διαθέτοντας αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά με αυτά που εισήγαγε πριν από μία τριετία η μεγάλη της ανταγωνίστρια εταιρία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα ξεπεράσει την Google στην αγορά καθώς τα εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτών που κάνουν χρήση του προγράμματος Office θα επιδιώξουν να δοκιμάσουν την έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση του Office αναμένεται ότι θα πλήξει τις πωλήσεις του πιο κερδοφόρου και με τις υψηλότερες πωλήσεις τομέα της Microsoft. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας παραγωγής του Office διαμορφώθηκαν σε 9,3 δισ. δολ., ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,3 δισ. δολ. κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους.



Σύμφωνα με την Microsoft η δωρεάν έκδοση θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό όταν ξεκινήσει η πώληση της έκδοσης του Office 2010, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.