Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Νικήτας Τσακίρογλου φεύγει, ο Σωτήρης Χατζάκης έρχεται και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ερχόμενη χειμερινή σεζόν δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο και παρουσιάζοντας συνολικά 11 παραγωγές (κάποιες σε επανάληψη).

Το νέο ρεπερτόριο του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνεται κάτω από δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Πρόσφατα μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, Νικήτα Τσακίρογλου, για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής επιχειρεί να διευρύνει τις δράσεις του Κ.Θ.Β.Ε., αλλά η αλήθεια είναι πως – με δεδομένο ότι ανέλαβε εξαιρετικά πρόσφατα τα καθήκοντά του – το πρόγραμμα του Κρατικού για τον ερχόμενο χειμώνα δε φέρει αμιγώς τη σφραγίδα του.

Έμφαση στο Ελληνικό ρεπερτόριο

Το Ελληνικό ρεπερτόριο αποτελεί προτεραιότητα του Κ.Θ.Β.Ε., με έργα διαλεγμένα από τη διαχρονία της ελληνικής συγγραφικής παραγωγής, με στοιχεία ελκυστικά, αναγνωρίσιμα, όχι μόνο από τον εξειδικευμένο θεατή αλλά και από το ευρύτερο κοινό.