Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την ΠΕΜΠΤΗ 27 Αυγούστου

αναρτηση απο ΠΟΛΙΤΕΙΑ








Πέρασαν κιόλας 36 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑ Κατερίνης κι ακόμη δεν βγήκε το πόρισμα. Ελπίζουμε μέχρι τα 40 του τραγικού μακαρίτη, να μάθουμε τι και ποιος έφταιξε.
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
Πέρασαν κιόλας 35 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ. Περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.
ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ... ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ... ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Σχόλια των συντακτών... και άλλα...

Σχόλια ... των συντακτών και... άλλα...
Πέρασαν κιόλας 37 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ.
Περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.


--------------------------------------------------------------------------------

Ποτιστήρια σε δράση!
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Γιώργος Ρέχας, μόλις έμαθαν ότι ο κόσμος καίγεται … έπιασαν τα ποτιστήρια!
Τη φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης την ανέθεσαν στους δημότες.
Μόλις αναθέσουν και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους στις γειτονιές, μπορούν να απολύσουν και τους δημοτικούς υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας, λόγω έλλειψης αντικειμένου δουλειάς.
Μοίρασε ποτιστήρια ο δήμος Κατερίνης στους δημότες τους για να ποτίζουν τα λουλούδια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να μοιράσει και μπετονιέρες για να φτιάχνουν μόνοι τους οι δημότες τα πεζοδρόμια.
Μετά, μπορεί να τους προμηθεύσει και τίποτις ασφαλτικά μηχανήματα, να κλείνουν τις λακκούβες στους δρόμους.
Με τόση εθελοντική δράση, πολύ φοβούμαι ότι σύντομα θα περάσουμε από την αντιπροσωπευτική στην άμεση δημοκρατία … και θα αφήσουμε άνεργους τους δημοτικούς μας αντιπροσώπους!


--------------------------------------------------------------------------------

«Είμαστε διατεθειμένοι, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής να προσφύγουμε στα δικαστήρια εναντίον της ΕΡΓΟΣΕ», δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κατερίνης, αναφερόμενος στην οικονομική ζημιά που προκαλούν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στο έργο της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών, στα καταστήματα ένθεν κακείθεν του δρόμου.
Μέχρι τότε όμως, μήπως να φροντίσει για κάνα δανεικό (λέμε τώρα) τουλάχιστον στον περιπτερά, που έμεινε χωρίς δουλειά απ’ τον περασμένο Απρίλη (το ‘κλεισε το περίπτερο, αφού ούτε με ακροβατικά δεν μπορεί να το φτάσει κανείς) και δεν ξέρει, ο έρμος, πώς να ταΐσει έξι στόματα (το δικό του, της συμβίας του, των παιδιών του και των δυο παπούδων που ‘χει στο σπίτι);


--------------------------------------------------------------------------------

Έβαλε τους νομικούς του συμβούλους να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής του 25% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στις ιατρικές εξετάσεις, μας είπε ο τέως υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος.
Τα οποία δεν εκδικάστηκαν ακόμη, αλλά ο ίδιος είναι βέβαιος ότι η υπόθεση θα κερδηθεί, διότι (κατά πως είπε) είναι παράνομη η συμμετοχή.
Πολιτικά, θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να έχεις συνταξιούχους δυο ταχυτήτων (οι ΙΚΑτζήδες δεν πληρώνουν), αλλά, προφανώς, παρότι νομοθέτης (αυτό δεν είναι το Σώμα των βουλευτών;) δεν είναι σε θέση να το κάνει στο φυσικό του περιβάλλον (στο εθνικό Κοινοβούλιο) κι έτσι καταφεύγει στα δικαστήρια.


--------------------------------------------------------------------------------

Στο μεταξύ, εις εκ των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ στην Πιερία, (ένα από τα πειραματόζωα), καρκινοπαθής άνθρωπος, σκέφτεται ότι τον Σεπτέμβρη έχει να κάνει μια ακόμη εξέταση που θα του κοστίσει (λόγω πιλοτικής εφαρμογής στο νομό μας και μόνο στο νομό μας -μην ξεχνιόμαστε- του νέου νόμου) καμιά τριακοσαριά ευρώ κι έχει σαλτάρει


--------------------------------------------------------------------------------

Και στέγη παραχώρησε ο δήμος στον Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και τα έξοδα της μετακόμισης ανέλαβε!
Τέτοια γαλαντομία!

Στο μεταξύ, δεν ξέρω πώς, το έμαθαν οι άλλοι Σύλλογοι της Κατερίνης και μας ρωτούν πού να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να τύχουν κι αυτοί της γαλαντομίας του δήμου.
Εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε πως δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία, αλλά μπορούν να ρωτήσουν τον πρόεδρο του Συλλόγου που ‘ναι και δημοτικός σύμβουλος.


--------------------------------------------------------------------------------

«Ψήφισα κι εγώ υπέρ της παραχώρησης τμήματος του κτιρίου, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, αλλά με Ποντιακά κριτήρια και όχι τόσο με πολιτικά», ανέφερε ο Γιάννης Γρηγοριάδης, όταν στην προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε, αν το θέμα εγκρίθηκε ομοφώνως…
Όπερ σημαίνει πρόεδρε, αλίμονο σε εμάς τους Κοκκινοπλίτες, οι οποίοι είμαστε (ακόμη) μειοψηφία στο Συμβούλιο.


--------------------------------------------------------------------------------

Κανά δυο βδομάδες θα χρειαστούν για να σχολιαστούν όλα όσα ειπώθηκαν επί διαφόρων θεμάτων, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.
Πάρα ταύτα, θα επικεντρώσω στην άποψη που εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουκούλης, ο οποίος στην πρόταση του Γ. Γρηγοριάδη να συζητηθεί το θέμα των εγκλήσεων του αναπληρωτή δημάρχου σε πολίτη και μέσα ενημέρωσης, ευθαρσώς είπε «όχι», διερωτώμενος μάλιστα: «ποιο είναι το θέμα;»
Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας, αφού η διοίκηση έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, όπως π.χ. την απομάκρυνση σταθερών κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, ακόμη κι αν αυτές, θεωρητικά μιλάμε πάντα, είναι παράνομα εγκατεστημένες (σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ), από δημοτικό σύμβουλο!