Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε

στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ η τροπολογία για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω ΟΑΕΔ και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.
Αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων υπήρξε το ποιός φορέας, δηλαδή η Αυτοδιοίκηση ή ο ΟΑΕΔ θα έχει λόγο για τις προσλήψεις.
Ο δήμαρχος Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τους δήμους, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΣΥΝ διαφώνησαν με την αρχή του προγράμματος, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, δημιουργεί δίκτυο πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης με τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΚΕ, με κριτήρια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας στους νομούς της χώρας και με βάση τον πληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων, κατένειμε στους 13 δήμους της Πιερίας 295 θέσεις.
Οι νέες θέσεις εργασίας (στο πλαίσιο, ως γνωστό, του προγράμματος του Υπουργείου Απασχόλησης που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης που η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες) είναι ανά δήμο οι εξής:

Δ. Κατερίνης 108
Δ. Δίου 27
Δ. Αν. Ολύμπου 22
Δ. Ελαφίνας 18
Δ. Πέτρας 17
Δ. Κορινού 17
Δ. Παραλίας 15
Δ. Λιτοχώρου 14
Δ. Κολινδρού 14
Δ. Αιγινίου 12
Δ. Πύδνας 12
Δ. Μεθώνης 11
Δ. Πιερίων 8