Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

«ΧΑΡΙΖΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» 2009

Με τη δική του εθελοντική βάρδια στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου συμμετείχε έμπρακτα στην πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009 το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων, ο Νομάρχης Πιερίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, οι οποίοι του παρουσίασαν το ειδικό βιβλίο περιστατικών στο οποίο σημειώνονται όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι που παρατηρήθηκαν από τους συμμετέχοντες ενεργούς πολίτες, από την 1η Ιουνίου 2009 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη εθελοντική προσπάθεια προστασίας των δασικών εκτάσεων του Ολύμπου και των Πιερίων.
Ο Νομάρχης Πιερίας από την πλευρά του τόνισε την ουσιαστική συνεισφορά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας που συμπληρώνει με τις δράσεις της τις επιτυχείς, συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και των άλλων εθελοντικών ομάδων του Ν. Πιερίας με στόχο την αποτελεσματική προστασία του παγκόσμιου μνημείου της Ιστορίας και της Φύσης.
Ο Νομάρχης αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην προστασία του Ολύμπου, με τη διάθεση μηχανημάτων διάνοιξης δρόμων στο βουνό καθώς και με την επισκευή και κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων υδροδότησης που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άμεσης και εύκολης πρόσβασης και άντλησης νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αναφέρθηκε επίσης στη στελέχωση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με 35 νέους υπάλληλους, αρμόδιους για τη φύλαξη του εθνικού δρυμού και τον έλεγχο των διερχόμενων επισκεπτών. Τέλος, ο Νομάρχης αναφέρθηκε στη δασικό σύμπλεγμα Φτέρης, Φωτεινών, Σκοτεινών και Μηλιάς έκτασης 157 χιλιάδων στρεμμάτων, όπου την επόμενη χρονιά θα εγκατασταθούν παρατηρητήρια από τα οποία η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα μπορεί να επιτηρεί την περιοχή.
Από την πλευρά του το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και ένας από τους συντονιστές του προγράμματος «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2009» Γιάννης Τσιαλός ευχαρίστησε τον Νομάρχη Πιερίας για τη συμπαράστασή του στο έργο της εθελοντικής ομάδας «έτσι ώστε,όλοι μαζί να αφήσουμε στα παιδιά μας αυτά τα δάση που βρήκαμε και εμείς όπως ήταν».