Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Δήλωση ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

























Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα το σήριαλ της «Πετούνιας». Ένα σήριαλ που ξεκίνησε από την επιστολή ενός πολίτη προς τα ΜΜΕ και εξέφραζε την αγωνία του για τοπικά θέματα. Κι αντί η επιστολή να προβληματίσει τη διοίκηση του δήμου, έγινε το άλλοθι για να προβεί σε μηνύσεις εναντίον του πολίτη και εναντίον όσων ΜΜΕ «τόλμησαν» να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να δημοσιεύσουν την επιστολή.

Θα προτιμούσε απ’ο,τι φαίνεται η διοίκηση του δήμου να δημοσιεύονται μόνο τα εξωραϊσμένα δελτία τύπου που παράγει κατ’εντολήν της διοίκησης το Γραφείο Τύπου του Δήμου ως «ανεξάρτητο» ρεπορτάζ των ιδίων των μέσων.

Κατ’επανάληψη ως συνδυασμός τονίσαμε την κατάλυση της Δημοκρατίας στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου με τις κάμερες, την προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης, τον αποκλεισμό από την παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο όπως προβλέπει ο νέος Δημοτικός Κώδικας για τις δημοτικές παρατάξεις, την οικογενειοκρατία, και τη διοίκηση των αμειβόμενων κολλητών.

Περιμέναμε ως την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου, ευελπιστώντας ότι έστω, στη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της τοπικής Δημοκρατίας, η διοίκηση του Δήμου από κάποιο ίσως τελευταίο ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας θα έθετε το θέμα για συζήτηση και θα έδειχνε την πρέπουσα αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στους πολίτες και στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Αλλά αλίμονο, μόλις τόλμησε να θέσει θέμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γρηγοριάδης η απάντηση ήταν κοφτή. «Δεν υπάρχει θέμα». Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Από τις «μαραμένες πετούνιες» στο «μαρασμό της Δημοκρατίας».

Μπορεί κάποιες φορές κάποια ΜΜΕ να υπηρετούν λογικές πολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορεί κάποιες φορές να ασκούν υπερβολική ή άδικη κριτική αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα για τη Δημοκρατία είναι η φίμωσή τους.

Η Δημοκρατία βέβαια δεν έχει αδιέξοδα. Όσο κι αν προσπαθήσει η απερχόμενη διοίκηση του δήμου να καλύψει τα κενά, τις αδυναμίες και την ανικανότητά της, με αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι δημότες της Κατερίνης έχουν άποψη και θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να την εκφράζουν.

Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και ο συνδυασμός μας στέκεται αλληλέγγυος σ’αυτούς που την υπηρετούν με συνέπεια.

Για το Συνδυασμό «Πράξη το Όραμα»
Γιάννης Αμοιρίδης